- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Al plannen dit Hemelvaartsweekend?

Voor dag en dauw uit de veren? Kom dan op Hemelvaartsdag dauwzwemmen in zwembad De Vijf Heuvels. Het begint om 6.00 uur en duurt tot 9.00 uur waarna er gezamenlijk afgesloten wordt met een heerlijk ontbijtje!

SchaapskuddeMeer zin in een ochtendwandeling? De stichting Schaapskudde Hof van Twente organiseert het jaarlijkse dauwtrappen bij de herder. Hiervoor wordt u om 7.00 uur verwacht bij de Schaapskooi op de Borkeld. Na een korte inleiding door de herder onder het genot van een kopje koffie/thee volgt een wandeling door het prachtige natuurgebied van De Borkeld onder leiding van een ervaren vrijwilliger van IVN. Ook dit wordt afgesloten met een gezamenlijk ontbijt. Deelname is beperkt dus meld u snel aan.

20140419 snorrewindEn voor de afwisseling organiseert Manege Snorrewind dauwtrappen te paard. Voor de echte die-hards is er een rit gepland om 6.00 uur ’s ochtends. Maar ook de “langslapers” worden niet vergeten, om 9.30 uur organiseert Snorrewind nog een rit. Ook niet-Snorrewindruiters kunnen zich hiervoor aanmelden. Tijdens beide ritten wordt een pauze ingelast met koffie, fris en een versnapering.

eungs schoppeVanaf vrijdag 15 mei vindt in Eungs Schöppe de Zomertentoonstelling 2015 plaats. Dit keer met als thema: “Hoe verdween de klederdracht uit het straatbeeld”. Museum Eungs Schöppe is in de maand mei toegankelijk via het Toerist Informatiepunt Markelo en is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 14.00 uur.

Deze week wordt het eerste Maraakelse Kanjerbier uitgeleverd aan de afnemers. Om dit te vieren wordt vrijdag 15 mei vanaf 21.00 uur het eerste vaatje aangeslagen in zaal “De Houtzagerij” bij De Haverkamp. Het eerste vaatje is voor rekening van brouwerij Maraakelsbier en zij nodigen iedereen van harte uit om een biertje te komen proeven.

maraakelsbier-labels
Op zaterdag 16 mei wordt het oud papier opgehaald door OBS de Zwaluw in het oostelijk deel van Markelo. Denkt u eraan om het voor 9.00 uur aan de weg te zetten?

Op zaterdag 16 mei wordt er op de Herikerberg een Open Beker Cross georganiseerd. Voor veel rijders is dit een unieke mogelijkheid om op een Grand-Prixbaan te kunnen rijden. Voor meer informatie zie de website van de Markelose Motorclub “Ons Genoegen”.

Foto Saskia en Lieke (Small)Pedicuresalon Saskia en Schoonheidssalon Lieché Beauté houden aanstaande zaterdag open huis in hun nieuwe praktijkruimte in ’n Veernhof aan de Prinses Irenestraat 9 te Markelo. U bent van harte welkom om tussen 10.00 en 15.00 uur een kijkje te komen nemen onder het genot van een hapje en een drankje.

Zondag 17 mei vinden er SGW wedstrijden plaats bij Manege Snorrewind. De ruiters rijden een dressuurproef, er wordt gesprongen en een cross gereden. Ook voor de toeschouwers een feest om naar te kijken.

motorcross 2015Eveneens op zondag 17 mei vindt op het circuit De Herikerberg het NK motorcross plaats. Nederlandse rijders strijden om de nationale titel (de eerste divisie in de motorcross). ’s Morgens vinden de trainingen plaats waarna om 12.00 uur de eerste manche zal worden verreden.

Fijn weekend allemaal!