- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Maraakelsbier een feit

maraakelsbier-labelsSamen met zijn Amerikaanse collega brouwerij heeft Frans Berghuis, anderhalf jaar gewerkt aan en getest met het unieke Californische recept voor Maraakels Kanjerbier. Kanjerbier wordt ambachtelijk gebrouwen en bevat een variëteit aan Amerikaanse hoppen, wat de smaak zeer speciaal maakt. Nu is het dan zo ver.  Deze week zal het eerste Maraaksels Kanjerbier uitgeleverd worden aan de afnemers. Om dit heugelijke feit te vieren zal vrijdagavond het eerste vaatje aangeslagen worden bij De Haverkamp om 21.00 uur in de vernieuwde zaal “De Houtzagerij”. Het eerste vaatje is voor rekening van brouwerij Maraakelsbier en zij nodigen u dan ook van harte uit om met hun dit eerste vaatje Maraakels bier te komen proeven.

Maraakels bier kanjerDe naam Kanjerbier is ontstaan toen in 2014 Markeloër Bas Groeneweg samen met velen anderen voor het goede doel de Mont Ventoux fietste. Om hem aan te moedigen en te feliciteren hebben we deze “Kanjer” het eerste  Kanjerbier aangeboden. Nu is het Kanjerbier zover dat iedereen hiervan kan genieten. Kanjerbier is in Markelo in flesjes verkrijgbaar bij Plusmarkt Blankhorst en Zalencentrum de Poppe in Markelo. Wilt u genieten van een lekker tapbiertje dan kunt u terecht bij Zalencentrum De Haverkamp en het Wapen van Markelo. Daar staat het Kanjerbier op de tap. In het ondernemerscentrum de Selskap in Goor wordt momenteel druk gewerkt aan de afwerking van de “Hof brouwerij Maraakelsbier” en een proeflokaal. Hier zal onder leiding van Frans Berghuis op kleine schaal nieuwe recepten gebrouwen worden die u kunt proeven tijdens de proeverij uren  van het proeflokaal. maraakelsbier-productie02Van hieruit zullen ook de afgevulde fusten hun weg vinden naar de restaurants in de omgeving. De tap, koelcel en voorbereidingen voor de bouwinrichting zijn bijna gereed zodat ze op korte termijn operationeel zullen zijn. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws of zich als afnemer aanmelden kijkt u dan eens op de site van Maraakels bier.

Sinds kort is in Markelo de eerste hoptuin van de Hof van Twente aangelegd. In deze tuin groeien 11 verschillende hopsoorten. Deze hoppen zullen eind dit jaar gebruikt gaan worden in verschillende  speciaal recepten. Wilt u hier een kijkje nemen dan kunt u contact opnemen met Frans.