- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Geslaagde 1e triathlon Markelo

[tribulant_slideshow gallery_id=”81″]

De eerste Hof van Twente triathlon die vandaag in Markelo is gehouden, gaat de boeken in als een geslaagd evenement. De organisatie, in handen van Triathlon Vereniging Hof van Twente, had alles perfect georganiseerd voor de sporters. De uiteindelijke winnaar bij de deelnemers aan de 1/8 triathlon was Omar Cornelis uit Holten. De omstandigheden waren optimaal, het zwemwater had een aangename temperatuur, de zon scheen heerlijk en er stond veel publiek langs het parcours om de deelnemers aan te moedigen. Aan deze eerste triathlon deden ongeveer 260 individuele sporters mee, 12 bedrijventeams, 35 teams voor de estafette (trio’s) en 58 jongeren tot 15 jaar. Onder de deelnemers ook zeer veel mensen uit Markelo, die deze triathlon in eigen huis niet wilden missen. “Mooi dat dit in Markelo wordt georganiseerd” werd vaak gezegd door deelnemers.

De dag begon om 09.30 uur met de afstanden voor de kinderen van 8 tot 15 jaar. Met een heerlijk zonnetje begonnen deze kinderen aan hun triathlon, aangemoedigd door veel mensen langs het zwembad, het fiets- en loopparcours. Bij de finish in de Kosterskoele kreeg elke jeugdige atleet een medaille en een diploma.

Daarna was het de beurt aan de volwassenen voor hun wedstrijd over 20 banen zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Inmiddels stond er meer publiek langs het parcours en de zon stond hoog aan de hemel. Uiteindelijk was Omar Cornelis uit Holten de snelste vandaag in een tijd van 55.22 minuten. De rest van het podium in deze categorie, mannen onder 40 jaar, was voor Bert van Veen uit Enschede en Rob Woestenenk uit Nijmegen. Het podium bij de dames onder 40 jaar bestond uit Marije Dankelman uit Arriën, Lynn Peters uit Hengelo en als derde Deborah Wissink, eveneens uit Hengelo. Alle uitslagen van alle categorieën staan inmiddels op de site van de organisatie.

De dag eindigde met de estafette, waarbij een team van drie personen samen de triathlon afleggen. De eerste gaat zwemmen, de tweede fietsen en de derde lopen. Ook tijdens de estafette werd gestreden voor een plek op het podium en afgezien door de laatste lopers op het parcours. In de inmiddels overvolle Kosterskoele was het prachtig om te finishen en aansluitend vond hier de prijsuitreiking plaats. Al met al kan de organisatie terugkijken op een prachtig sportevenement in Markelo.