- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

OnsProat: Sportief

janhenk_sliderDe afgelopen week heeft op velen weer een diepe indruk gemaakt. Waarschijnlijk was het dit jaar de laatste grote herdenking waarbij nog een aantal veteranen aanwezig waren die hebben meegevochten voor onze vrijheid. Het meest is mij de toespraak van Gert Jan Oplaat op de Canadese begraafplaats bijgebleven. Hij wist op zeer treffende wijze de aanwezige jeugd te bereiken door de betekenis van vrijheid van de oorlog naar het heden te trekken.
Opdat wij niet vergeten! Maar als de laatste Canadezen zijn vertrokken en de straatversiering weer is opgeruimd gaan we al snel weer over tot de waan van de dag en wordt er helaas toch snel weer vergeten.

Vandaag staat er voor Markelo een geheel nieuw evenement op het programma. De Pothoek en de Achterhoek zijn het decor van de 1e Hof van Twente Triathlon met als finishlocatie de Kösterskoele. Zelf heb ik het er ook maar eens op gewaagd om mij als deelnemer aan te melden. Dit betekende de afgelopen tijd dus flink trainen. Dat moest ook wel, want als ik naar mijn sportieve prestaties kijk van de afgelopen 25 jaar, dan blijft de teller angstvallig op nul staan. Daar gaat dus nu verandering in komen.

Tijdens één van mijn oefenrondjes kwam ik afgelopen week over de Endemansdijk en zag daar veel vrijwilligers bezig om voorbereidingen te treffen voor de aanleg van het kunstgrasveld. Mooi om te zien dat er zo veel mensen zijn die zich belangeloos inspannen voor een club. Op deze manier kunnen de kosten laag worden gehouden en het is ook nog eens goed voor de saamhorigheid. Als de bobo’s van F.C. Twente nu ook eens hadden gekeken hoe ze de zaken in Markelo aanpakken, dan zouden ze nu niet zo in de (financiële) malaise zitten.

Nu pak ik zo mijn fietsje en ga richting de Potdijk. Eens kijken wat het gaat worden vandaag.

Leu, loat oe good goan.

Jan Henk Berendsen