- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Uitgelicht: WooodS eten & drinken

“Terug naar de basis, doe waar je goed in bent en heb plezier in je werk!”

woods7Vanaf 1 maart 2015 hebben Arold en Anneke Zwoferink het horecagedeelte op camping Bergzicht aan de Twikkelerweg 17 te Markelo overgenomen.

De naam van dit nieuwe café-restaurant annex cafetaria en ijssalon is “WooodS eten & drinken”. Een bewuste keuze aldus Anneke. “Het doet aan hout denken, lekker in het buitengebied, knus en gezellig, bourgondisch en laagdrempelig. Maar de naam Woods met twee o’s was al bezet, dus om maar bij het Twentse accent te blijven hebben we een extra o toegevoegd.”

Wooods2

Een tijdje geleden alweer kwamen Arold en Anneke met hun dochtertje van zes jaar op deze camping terecht om aan de hectiek van alledag te ontsnappen. Ze runden tot voor kort namelijk samen eetcafé/lunchroom/cafetaria/ijssalon “Uit de Kunst” te Diepenheim. En aangezien Arold en Anneke boven dit pand woonden zijn ze op zoek gegaan naar een camping in de buurt voor wat “quality time” met hun dochter. Meestal was Anneke met haar dochter op woensdagmiddag en zaterdag bij hun stacaravan op camping Bergzicht te vinden. Een fantastische camping met in het zomerseizoen een professioneel recreatieteam dat veel activiteiten organiseert.

Van het een kwam het ander …. Het echtpaar raakte bevriend met de eigenaren van de camping, Marco en Sheila Jansen. Zij kwamen met de vraag of Arold en Anneke er niet wat voor zouden voelen om het horecagedeelte op de camping over te nemen. “We hadden er vrij snel zo’n goed gevoel bij, dat we het er samen snel over eens waren: deze kans moeten we met beide handen aangrijpen. In Diepenheim liep de zaak goed, maar ’s winters was er weinig te doen. We zijn van plan om in het najaar hier themafeesten/bedrijfsfeesten et cetera te organiseren”, vertelt Arold.

Arold is zelf kok en leermeester. In 2016 wil hij met WooodS ook weer als leerbedrijf aan de slag. Verder is hij ’s winters werkzaam als freelance demo chef-kok bij Aviko. Hij kookt daar voor 74 delegaties van verschillende landen. Deze groepen buitenlanders worden ingevlogen en Arold verzorgt dan voor hen workshops lunches en diners om bereidingswijzen van de verschillende Avikoproducten die in die landen geconsumeerd worden te demonstreren. De werkzaamheden voor Aviko lopen ook in het voorjaar door, maar dan op iets kleinere schaal.
Het frietje dat oorspronkelijk door Arold zelf gemaakt werd is nu in productie genomen door Aviko, de zogenaamde oerfriet. “Uit de Kunst” was destijds de eerste cafetaria waar deze geïntroduceerd werd. Het is een frietje dat net iets dikker is dan normaal met een mooie goudbruine kleur en een lekkere bite.

wooods4

Momenteel is Arold druk bezig met het inrichten van vitrines voor de ijssalon. “In het hoogseizoen kunnen de mensen bij ons terecht voor prachtig ambachtelijk Italiaans ijs! Dit hoogstandje willen we de wandelaars, mountainbikers en recreatiefietsers zeker niet onthouden”, aldus Arold.
Zoals velen ongetwijfeld weten is camping Bergzicht het startpunt van de nieuwe mountainbikeroute. Om de mountainbikers van dienst te zijn heeft de camping hier een complete was- en doucheruimte voor gecreëerd en is er gelegenheid om de fiets schoon te spuiten. “Zodoende kan men na de inspanning heerlijk op het terras van WooodS genieten van een heerlijke maaltijd, daghap, ijs of koffie met warme apfelstrudel”, vertelt Anneke.

Ook goed om te weten: WooodS streeft ernaar om zoveel mogelijk met verse producten te werken. Zo verkopen ze in de snackbar heerlijke eigengemaakte gehaktballen. En glutenvrij eten zowel in het restaurant als de snackbar behoort tot de mogelijkheden. Zelfs het schepijs is namelijk glutenvrij.

Arold en Anneke hebben de taken goed verdeeld. Arold is kok en doet de inkoop. Anneke, ook afkomstig uit een ondernemersfamilie, is gastvrouw en verzorgt de financiële administratie. Ze heeft onlangs de opleiding Financieel Administratief Medewerker en Basiskennis Boekhouden (BKB) met goed gevolg afgerond. In Diepenheim runde Anneke een winkeltje met tassen, sieraden en accessoires. Van huis uit is ze kapster van beroep. Dit heeft ze nu weer opgepakt en hiervoor een eigen plekje gecreëerd op camping Bergzicht. Mensen kunnen bij haar op afspraak terecht om te knippen en/of te föhnen.

WooodS eten & drinken heeft een laagdrempelig karakter. Arold vertelt: “Terug naar de basis. Ik denk dat dat is waar tegenwoordig gebrek aan is. Gewoon een lekker stukje vlees of vis, warme groentes, goede sla, gebakken aardappeltjes op Duitse wijze erbij en dat voor een bedrag van ongeveer € 13,50. En elke week hebben we een daghap voor € 8,50. Daarnaast verzorgen wij ook buffetten aan huis. Voor ieder budget. We moeten weer terug naar ouderwetse prijzen.” Voor de menukaart van WooodS en hun contactgegevens kunt u ook een kijkje nemen op de website van camping Bergzicht. En voor acties verwijzen wij u naar de facebookpagina van Wooods. Like deze pagina zodat u op de hoogte blijft van alle nieuwtjes en speciale aanbiedingen.
wooods3

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een feestje bij WooodS te geven, de gelegenheid kan in tweeën gesplitst worden indien gewenst. “Wij kunnen zorgen voor muziek of ander entertainment en hebben plek voor circa 100 tot 120 personen. Alles is mogelijk, simpele hapjes zoals kaas en worst, hapjesbuffetten, sushi, tapas of een barbecue. We hopen dat buurtverenigingen, sportverenigingen, personeelsverenigingen enzovoorts ons in de toekomst weten te vinden voor hun activiteiten”, besluit Arold.

Vanaf 1 mei 2015 zijn de openingstijden verruimd. U kunt dan bij WooodS terecht op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 12.00 uur en op zondag vanaf 11.00 uur. De keuken is open tot 21.00 uur. WooodS biedt alles van lunch tot diner en gezellig borrelen of een lekkere ijscoupe op het terras. Arold en Anneke verwelkomen u graag!

wooods4