- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Verslag dag 4 Frank Graham Tour

[tribulant_slideshow gallery_id=”73″]

Om ons thuisblijvers op de hoogte te houden van de belevenissen van de deelnemers aan de Frank Graham Cycle Liberation Tour, hebben wij Gerwin ten Hove gevraagd om elke dag zijn bevindingen en ervaringen op papier te zetten. Hierbij zijn verslag van de vierde dag van de Frank Graham Cycle Liberation Tour 2015:

Alweer dag 4 van de Frank Graham Cycle Liberation Tour 2015. Inmiddels krijgen we al goede berichten uit Markelo dat Frank en Mary Graham zijn gearriveerd en het goed naar hun zin hebben in Nederland. De tweede golf van Canadezen zal na Koningsdag ook aansluiten bij de festiviteiten zoals in Holten, Markelo en natuurlijk Wageningen. De eerste echte fietstour heeft vandaag dan eindelijk plaatsgevonden. Door sommige Canadezen wel heel serieus genomen door de meegebrachte eigen pedalen, strakke fietsbroekjes en zadelkussentjes.

Het eerste bezoek was aan het Militair Historisches Museum. Daar stonden we om 10 uur op de stoep, zodat deze punktlich open konden gaan. Na het bezoek aan het museum waar de achtergronden van vele veld slagen en oorlogen stonden opgesteld. De weg werd vervolgd met de inmiddels opgestoken zonneschijn. Een prachtige fietstocht lang de rivier de elbe. Maar wel eentje waarbij iedereen goed wakker werd geschud, door de kasseien langs de rivier. Het tweede museum was een panorama tentoonstelling genaamd Dresden 1945. Hier waren beelden te zien van het platgebombardeerd Dresden aan het einde van de oorlog, waarbij ook veel burgerslachtoffers zijn gevallen. Tussen de middag hebben we gelunched bij een mooi park in het centrum van Dresden. De hele parade trok heel wat bekijks van de lokale bevolking. Ook de belangstelling naar het vrijheidsvuur is groot, het heeft natuurlijk ook een grote symbolische waarde als de vlam met Olympische precisie wordt behandeld en beheerd. De dag is afgesloten in het herbouwde Dresden zodat iedereen het verschil goed kon zien met hoe het nu is en net na de bombardementen. Bij de Frauenkirche is er tijdens een ceremonie door ons ook een Marigold neergelegd. Marigold is het symbool van de gevallen burgerslachtoffers in oorlogen. Deze zijn ons aangeboden door het comité Wageningen 1945. Vandaag alweer de laatste dag in Dresden. Morgen zullen we afreizen naar Berlijn en zijn we alweer een stap dichterbij Markelo.

Tot snel,

Gerwin ten Hove.