- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Opnieuw overwinning voor dames 2 De Hof

zpcdehof_dames2Zaterdag speelden het waterpoloteam dames 2 van ZPC De Hof de laatste thuiswedstrijd. Dit keer kwamen de tegenstanders uit Denekamp op bezoek.  De dames van de Dinkel 1 staan op een 8e plek, ruim onder de dames van de Hof. Dit mocht dus geen moeilijke wedstrijd worden. Helaas moesten de dames van de Hof opnieuw een aantal vaste speelsters missen, maar konden zij gelukkig opnieuw een beroep doen op Mariska Kerkdijk en jeugdspeelster Renée Vorkink. In eerste instantie ging het spel gelijk op en wist Mariëlle Jimenez een doelpunt te scoren. Maar bij aanvang van de 2e periode stond het gelijk met 1-1 . Hierna lukte het Agnes Holterman  2 x de bal in het doel te  krijgen, waardoor de stand op 3-1 kwam. In de 3e periode kwamen de dames van De Dinkel terug en scoorden een aantal keren. Toch wisten de dames van de Hof het hoofd koel te houden en maakte Mariska Kerkdijk voor de Hof een mooi doelpunt, waardoor de stand bij aanvang van de 4e periode op 4-3 stond. Het was spannend!

In de 4e periode  werd er gelukkig aan de kant van de Hof weer gescoord door Mariska Kerkdijk , waardoor zij de voorsprong verder uitbouwden tot 5-3.  Door een paar persoonlijke fouten zowel bij de ploeg uit Denekamp als bij de dames van de Hof konden de dames van de Hof deze stand verder uitbouwen tot 6-3. In de laatste minuut werden er bij de dames van de Hof fouten gemaakt, waardoor er een “vrouw”-minder situatie ontstond. Hier wisten de dames van de Dinkel optimaal van te profiteren door te scoren.  Na het laatste eindsignaal stond de scorebord op 6-4 overwinning voor dames 2 van de Hof.

Volgende en tevens laatste wedstrijd is zaterdag 25 april a.s. om 19.15 uur in Borne. Dames 2 van ZPC de Hof spelen dan tegen de nummer 11 in de ranglijst WS Twente 2 uit Borne. Met nog 1 wedstrijd te gaan hebben de dames van de Hof een hele goede competitie gedraaid, nadat zij vorig jaar onverwacht zijn gepromoveerd naar deze klasse.