- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Lammetjesdag bij schaapskudde op „De Borkeld”

[tribulant_slideshow gallery_id=”59″]

De Stichting Schaapskudde Hof van Twente organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer en het IVN haar traditionele Lammetjesdag in het natuurgebied de Borkeld op zondagmiddag 26 april.  In een gemoedelijke sfeer en onder het genot van een gratis kop koffie/thee en voor de kinderen uiteraard een glas fris en iets lekkers zal schaapsherder Jos Duurland u graag ontmoeten bij de schaapskooi. Natuurlijk zal hij u vertellen over de pasgeboren lammetjes, de verzorging, voeding en het belang van zijn kudde Drentse heideschapen voor het genoemde natuurgebied. Voor de kinderen worden er een aantal leuke activiteiten georganiseerd. Het nabij gelegen labyrint is ook erg leuk om even te gaan bekijken.

Een nieuw onderdeel van de Stichting Schaapskudde Hof van Twente is de Wolwerkplaats Twente. Onder deze naam  verwerken vrijwilligers de wol van onze Drentse heideschapen tot prachtige natuurlijke producten.  Tijdens de Lammetjesdag zullen demonstraties gegeven worden van diverse bewerkingstechnieken zoals kaarden, spinnen en vilten. Een aantal producten zijn ook te koop.

De Lammetjesdag wordt gehouden van 11.00 uur tot 15.00 uur en is uiteraard gratis toegankelijk. De schaapskooi aan de Hochtweg is (rolstoelvriendelijk) te bereiken vanaf de parkeerplaats bij het Infocentrum van Staatsbosbeheer, Borkeldweg 17, 7475 RV Markelo.