- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Slagbaltoernooi voor groepen 7 en 8

[tribulant_slideshow gallery_id=”58″]

Gistermiddag waren de velden van SC Markelo aan de Endemansdijk eens niet met voetballers gevuld maar speelden de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit Markelo aangevuld met de groepen van het Stedeke een slagbaltoernooi om het kampioenschap 2015 op de voetbalvelden. Er stond een stevige wind, zodat de velden zo waren neergelegd dat de slagploeg met de wind mee kon slaan. Ook dit jaar werd weer statiefslagbal gespeeld. De ballen werden vanaf een statief geslagen en met medewerking van de wind kwamen ze vaak helemaal in het achterveld zodat de nodige home-runs gemaakt konden worden. De veldpartij was natuurlijk in het nadeel en moest de ballen tegen de wind in naar de brander gooien. Dat was een extra handicap en tevens een extra uitdaging. Het  lukte alleen wanneer er goed geschakeld en samengewerkt werd. De ploegen moesten allen 6 wedstrijden spelen en tegen 15.00 uur werd de balans opgemaakt. 

Bij de teams van  groep 7 eindigden  2 teams op de tweede plek, zodat hier het doelsaldo mee ging spelen. Na het berekenen van het saldo bleek dat de derde plek naar Stedeke  ging. De tweede plek ging naar Elserike en eerste van deze poule was de Brookschole. Dit laatste team heeft alle 6 de wedstrijden gewonnen!

Bij de groepen 8 waren de prijzen als volgt verdeeld. Ook hier eindigden twee teams gelijk en bleek na controle van het saldo dat Zwaluw B derde was geworden en de tweede plek voor  Zwaluw A was. Stedeke C ging er dit jaar bij groep acht met de eerste prijs vandoor.

Ook dit toernooi is wederom geregeld door de schoolsportcommissie met medewerking van stagiaire, ouders  en groepsleerkrachten van de betreffende scholen. Allen dank hiervoor. Zonder jullie geen toernooien!