- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Al plannen dit weekend?

In Museum Eungs Schöppe kunt u de volgende expositie bewonderen: “De verzameling van …. Diek Stegeman”. Te zien zijn onder meer streekdrachtmutsen, babymutsjes en doopjurken. De tentoonstelling is dit weekend geopend op 17, 18 en 19 april van 13.30 – 16.30 uur.

Vrijdagavond wordt er voor de laatste keer dit seizoen gekaart om de Willem Wolff Bokaal bij Café Vennebekken. Kaartliefhebbers zijn welkom vanaf 20.00 uur.

ivnlogoVoor de vroege vogels onder jullie: zaterdagochtend organiseert IVN Markelo in samenwerking met IVN Rijssen-Enter een vogelexcursie. De start is om 7.00 uur vanaf de parkeerplaats van de dagcamping aan de Borkeldweg te Markelo. Van daaruit kan men per auto of fiets de excursieplek bereiken. Bij deelname graag van tevoren aanmelden.

Ietsje later diezelfde zaterdagmorgen organiseert het nieuwe Gezondheidscentrum “Het Stroaten”een open huis voor iedereen die het gebouw eens van binnen wil bekijken. U bent van harte welkom tussen 10.00 en 12.00 uur. De meeste medische voorzieningen zijn inmiddels verhuisd, dit biedt u een mooie gelegenheid om de nieuwe praktijken te bewonderen.

Het Stroaten april 2015
In het oostelijk deel van Markelo wordt zaterdag het oud papier opgehaald door OBS de Zwaluw. Graag voor 9.00 uur aan de weg zetten.

Ook vindt deze zaterdag de jaarlijkse kledinginzamelactie van De Fanfare plaats. De leden komen langs de deur om gedragen kleding en schoeisel (graag aanbieden in aparte zakken) op te halen in de kern en het buitengebied van Markelo. Vriendelijk verzoek om de zakken voor 9.00 uur aan de rand van de openbare weg te plaatsen.

OBS Stokkum viert dit weekend haar 75-jarig jubileum. De activiteiten op zaterdagmiddag zijn exclusief voor (oud-)leerlingen en leerkrachten. Het avondprogramma begint om 19.30 uur, deze afsluitende feestavond is bedoeld voor reünisten, bewoners en een ieder die zin heeft in een gezellig feestje.

reunie obs stokkum

Op zondagochtend vindt er in de Martinuskerk een themadienst plaats met de titel: “Jij hoort er ook bij!”. Een dienst geschikt voor jong en oud, ds. Braakman gaat voor en het gemengde koor “In Between” zorgt voor de muzikale omlijsting. Het begint om 10.00 uur en na de dienst is er gelegenheid om samen koffie te drinken.

Zondagmiddag 19 april kunt u genieten van een bijzonder duoconcert van Bart Wolvekamp (piano) en Erik Robaard (bas) op De Welle in Stokkum. Het begint om 14.00 uur. Voor meer informatie en aanmelden zie de website.

Bart Wolvekamp