- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Waterpolo dames 1 stunten tegen DWK

20140203 waterpoloHet team Dames 1 van de waterpolo De Hof hebben met 7-6 gewonnen van DWK uit Barneveld. De vorige wedstrijd tegen en in Barneveld hadden de dames van De Hof het De Waterkippen niet makkelijk gemaakt, toen namen ze 1 punt mee terug naar Markelo. Inmiddels is DWK de nummer 2 van het linkerrijtje en De Hof is de nummer 2 van de rechterrij. De dames van De Hof waren erop gebrand om weer minimaal een puntje te pakken. Met een volledig team startten ze vol enthousiasme.

Binnen 1 minuut wisten de dames te profiteren van een overtal situatie, Jolanda Klein Breteler schoot van grote afstand de bal binnen. Vervolgens kreeg DWK een aantal man-meer-situaties. Door goed te blokken en goed werk van de doelvrouw Gerdien Schreurs bleef de stand aan het eind van de eerste periode 1-0.

De tweede periode werd De Hof verrast door het felle spel van DWK. Het lukte de dames niet om een achterstand te voorkomen, na de tweede periode was de stand 1-4. Met deze achterstand begonnen de dames aan de derde periode. Mariska Kerkdijk liet vanaf de midvoor positie een goede actie zien, waardoor De Hof weer iets dichterbij kwam. In de overtal  situatie die daarop volgde bleven de dames rustig en speelden ze goed samen, waardoor Mariëtte Koehorst kon scoren. DWK bleef ook goed spelen. Mariëtte Koehorst lukte het aan het eind van de periode om nogmaals te scoren. Met de stand van 4-5 en een gemotiveerd team begon de Hof de laatste periode. Het gevoel van een puntje kunnen pakken werd steeds groter. Aan beide kanten ontstonden man-meer-situaties, DWK was de eerste die ervan profiteerde en dat resulteerde in een stand van 4-6. Door hard te werken kon de Hof twee keer scoren en daarmee gelijkmaken, het werd 6-6. Vlak voor het eind van de wedstrijd wist Mariëtte Koehorst een laatste kans te verzilveren en bepaalde hiermee de eindstand op 7-6.

Periode standen 1-0, 0-4, 3-1, 3-1.
Doelpunten gemaakt door Jolanda Klein Breteler (1x) Mariette Koehorst (4x) Mariska Kerkdijk (2x)