- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

OnsProat: Bevrijding

jan_henk_berendsenAfgelopen week was het 70 jaar geleden dat Markelo is bevrijd. Woensdag is dit op indrukwekkende wijze herdacht met medewerking van Keep Them Rolling die met meer dan 100 historische legervoertuigen de zelfde route aflegden als 70 jaar geleden onze bevrijders hebben gedaan. Toen rond de middag alle voertuigen de parkeerplaats van de Haverkamp opdraaiden, werd ik wel even stil van al dat militaire geweld. Later ben ik even tussen alle voertuigen doorgelopen. Gelukkig, ze hadden toch allemaal Nederlandse kentekenplaten.

Vorige week was er nog een bevrijdingsbijeenkomst bij de Haverkamp. Dit keer om ideeën te opperen om Markelo te bevrijden van een grote stenenhoop midden in ons mooie dorp en daar iets moois van te maken. Een grote opkomst en dat was ook te verwachten. Op deze manier krijg je veel nieuwe ideeën. Maar hoe meer mensen er meepraten, hoe lastiger het soms wordt. Onze opa zei altijd al: “Honderd wöste honderd pinnen, honderd meanske honderd zinnen”.
Nu maar hopen dat de gemeente de goede ideeën overneemt en niet zoals zo vaak gebeurt volgens Nederlands poldermodel, er een slap aftreksel van wordt gemaakt. Wordt vervolgd!
Als we het toch over het dorpscentrum hebben; oude tijden herleven met “De Kroon” aan de Taets van Amerongenstraat. Dinand Udink en Dennis Hendriksen gaan Bill’s Bar weer nieuw leven inblazen. Na de val van het uitgaansimperium in Markelo is Udink enkele jaren geleden in Almelo begonnen met een horecazaak Willem de Vierde, afgelopen winter volgde in Enschede Soestdijk en nu dan in Markelo de “Kroon” op zijn werk.
Nu nog even afwachten met welk concept ze komen. In de wandelgangen is al wel vernomen dat Dennis Hendriksen een prominente rol zal vervullen. Binnenkort weten we meer en dan zal het voorlopig ook wel gebeurd zijn met alle speculaties rondom dit pand. Want wat hebben we veel roddels en geruchten gehoord de afgelopen tijd. Elke twee maanden was er wel weer een nieuw verhaal variërend van een creatie van Hennie van der Most, een wokrestaurant, een outlet center, Piet Zoomers en ga nog maar even door.

En weet je wat nu het mooiste is in Markelo? Elke keer als er weer een nieuwe roddel was wist iedereen het 100 % ZEKER.

Leu, loat oe good goan!

Jan Henk Berendsen