- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Keep Them Rolling morgen in Markelo

20140406 keep them rolling

Morgen is het zover en komt de oude voertuigenvereniging Keep Them Rolling (KTR) door Markelo, met een rit die vanuit het bivak in Delden naar de Canadese begraafplaats te Holten leidt. Bijna 70 jaar geleden, om precies te zijn op 8 april 1945, werd Markelo bevrijd door de Canadezen. Onder de naam “The Final Push” worden de operaties Plunder, Varsity, Forrard On en Amherst tussen 27 maart en 12 april 2015 nieuw leven ingeblazen. Genoemde acties luidden in 1945 de bevrijding van Oost- en Noord-Nederland in. 

KTR01 (Large)

Keep Them Rolling rijdt vanaf 27 maart tot en met 12 april de gehele route van de Canadezen na, vanaf Groesbeek tot in Groningen op de originele data. KTR heeft de stichting Fallen Airmen Memorial Markelo gevraagd om deze dag mede te organiseren. Hier hebben zij samen met een afvaardiging van de Oranjevereniging en het Canada Comité Markelo gehoor aan gegeven. Uitgangspunt blijft de herdenking op het Burg. de Beaufortplein te Markelo, waarbij zoals gebruikelijk de kinderen van de groepen 8 van de Markelose basisscholen betrokken worden.

Markeloërs worden opgeroepen om morgen te vlaggen en onze “bevrijders” welkom te heten met uw aanwezigheid langs de straten.