- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

1 april

aprilNatuurlijk, het was een 1 aprilgrap, het bericht over de plannen die de gemeente zou hebben met het terrein waar nu de melkfabriek staat. Maar dat de invulling van het plein leeft onder de bevolking, mag duidelijk zijn, na zoveel reacties die we hebben gehad op het bericht dat we vanmorgen plaatsten. En nee, de gemeente heeft geen plannen bekend gemaakt en nee, er worden geen woningen gebouwd op het terrein.

Maar wat wél waar is, is dat er morgenavond vanaf 20.00 uur een kennismakingsavond in de Haverkamp wordt gehouden voor Plan Mooi Markelo. Daarvoor worden alle mensen uit Markelo uitgenodigd om zo zelf mee te kunnen denken over de invulling van dit plein. De initiatiefgroep Plan Mooi Markelo zal uitleg geven over de procedure om te komen tot een brede visie voor de ontwikkeling van de Markelose kern (op de langere termijn), maar vooral ook voor de invulling van het Cobercoterrein.

Sprekers op de deze avond zijn: André Vasters (voorzitter van de Dorpsraad en voorzitter van de initiatiefgroep), wethouder Harry Scholten en de leden van de initiatiefgroep Gerard ter Hofte en Iljitsj IJsebrands. De laatste twee geven aan de hand van een presentatie uitleg hoe de inwoners van Markelo mee kunnen praten over het plan.