- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Uitgelicht: Keukenhof van Holten

“Vaak bu’j te bange”

Jeroen Meutstege, ondernemer met een grote passie voor zijn vak en zijn klanten, kan ondanks zijn jonge leeftijd al bogen op ruim 20 jaar ervaring in de keukenbranche. Op zijn zestiende verliet Jeroen de middelbare school voor een baantje in de montagewerkplaats van Keukenparadijs Regio Oost te Markelo en Haaksbergen. Daar leerde hij de fijne kneepjes van het vak kennen.
moderne keuken keukenhof van holten
“Keukens maken in de werkplaats en daarna mee op montage naar de klant. Deze praktijkervaring is mij later heel goed van pas gekomen”, vertelt Jeroen. In 2004 kwam aan dit dienstverband een einde toen alle medewerkers in de werkplaats ontslag werd aangezegd.

Om z’n verdere loopbaan alleen maar keukens te monteren zag Jeroen niet zitten. Daarom besloot hij de verkoop in te gaan. “Toen begon het gevoel te kriebelen om ooit iets voor mezelf te beginnen.”


Uiteindelijk hakte Jeroen in 2008 de knoop door en startte zijn eigen keukenzaak: Keukenhof van Holten. Overdag was hij actief als vertegenwoordiger voor Tristar keukens en in de avonduren en weekenden runde Jeroen zijn eigen bedrijf. Een drukke en spannende periode tijdens de recessie. Ze kregen echter zoveel aanloop in de winkel dat Jeroen stopte met de vertegenwoordiging en zich geheel heeft toegelegd op zijn eigen onderneming.
Toentertijd slaagde Jeroen er niet in om een geschikt winkelpand in Markelo te vinden. Achteraf gezien misschien niet eens zo verkeerd, de Markeloërs komen wel naar Holten, maar of de Holtenaren ook naar Markelo zouden komen? Dat betwijfelt Jeroen. Het team van Keukenhof van Holten bestaat uit twee verkopers, twee monteurs, een medewerker planning/service/ondersteuning montage en een medewerkster PR en communicatie.

landelijke keuken keukenhof van holten
Binnenkort zal Keukenhof van Holten een nieuwe vestiging in Delden openen, te weten aan de Langestraat 39. Dit pand dat al jaren leegstaat zal door een intensieve verbouwing weer van een frisse uitstraling voorzien worden. Onder de naam Keukenhof van Twente zal de officiële opening waarschijnlijk eind juni/begin juli 2015 plaatsvinden. Op deze manier kan de groeiende klantenkring uit het midden van Twente nog beter bediend worden. In deze zaak zal zich ook een zogenaamde shop-in-shop vestigen, namelijk Hofparket van Markeloër Gert Hakkert. Mensen kunnen hier terecht voor parketvloeren en het onderhoud hiervan.

De consument is kritischer dan ooit en stelt hoge eisen aan kwaliteit en prijs. Mensen willen verrast en verleid worden….. Daarvoor kan men bij Keukenhof van Holten zeker terecht.
kamerdeuren en suite keukenhof van holtenJeroen vertelt: “Wij hechten veel waarde aan persoonlijke aandacht. Alles is mogelijk bij ons. Zo kun je kiezen uit maar liefst 400 verschillende kastdeurtjes. Alles wordt op maat gemaakt in de stijl die bij je past (variërend van modern tot landelijk). Het liefst begeleiden we onze klanten bij de gehele inrichting van hun (woon)keuken. Inclusief bijpassende eettafel, stoelen, gashaard et cetera. Ook voor kamer en suite deuren kun je bij Keukenhof van Holten terecht, kortom voor het totaalplaatje. De tegels en aanrechtbladen worden meestal geleverd en geplaatst door Natuursteen Totaal uit Rijssen. Ik vind het belangrijk om met regionale partijen samen te werken. Naast de bedrijven Greenpaints uit Markelo en Natuursteen Totaal uit Rijssen werken we samen met lokale aannemers en installatiebedrijven” besluit Jeroen.

haard en vloer keukenhof van holten

De specialiteit van Keukenhof van Holten is de handgeschilderde keuken die pas na plaatsing bij de mensen thuis geschilderd wordt. De verf wordt onder meer geleverd door Greenpaints uit Markelo, leverancier van duurzame en milieuvriendelijke beitsen en lakken. Jeroen: “Hout is een grondstof die natuurlijk altijd blijft werken. Maar als de vier jaargetijden voorbij zijn, blijft het vaak stabiel. Het hout kan kromtrekken, dat heb je niet helemaal in de hand. Vooral in de nieuwbouw zijn de huizen wat vochtiger. Maar na een jaar kan het bijgewerkt worden indien gewenst. Het is natuurlijk ook de charme van het product”, aldus Jeroen.

Hun zaak wordt soms met duur geassocieerd, maar dit is absoluut een misverstand volgens Jeroen. “Naast de wat duurdere merken qua apparatuur, zoals NEFF en Siemens, verkopen we ook apparatuur van de merken Etna en Pelgrim. In principe werken we alleen met keukenmerken van Nederlands fabricaat. Dat is een bewuste keuze. Alle apparatuur wordt via Nederlandse importeurs ingekocht. De prijs-/kwaliteitsverhouding is overeenkomstig de service die wij leveren”, licht Jeroen toe.

“Meestal stappen mensen onze zaak binnen met een vast omlijnd idee over hoe hun keuken eruit moet komen te zien. Pas als ze de mogelijkheden hier ter plekke bekijken, slaan ze vaak een andere weg in. Over het algemeen verkopen we ook niet in een keer een keuken. Meestal gaan er wel drie tot vier adviesgesprekken aan vooraf. Daarom proberen we zoveel mogelijk op afspraak te werken, zodat we iedereen voldoende aandacht kunnen geven. Alles wordt met de hand getekend. We verkopen eerlijke producten waar veel liefhebberij en beleving in zit. Meestal zien mensen de meerwaarde daarvan in”, legt Jeroen uit.

tekening keukenhof van holten

badkamer keukenhof van holtenNaast de verkoop van keukens is Keukenhof van Holten in 2013 gestart met de verkoop van badkamers. Badmeubels worden handgemaakt, naar wens handgeschilderd en geheel op maat gemaakt. Tijdens dit interview zijn medewerkers van Sealskin bezig met de installatie van een zogenaamde Xtreme Wellness Dalice Relax in de showroom. Dit is het derde exemplaar dat in Nederland geplaatst wordt. Het betreft een totaal-douche-beleving met een eigentijds, licht design gecombineerd met alle wellness features en slimme gadgets die iemand zich maar kan wensen. Keukenhof van Holten is verkooppartner van de Sealskin Xtreme Wellness. “Een van de weinigen in deze regio”, aldus een trotse Jeroen.

Door de Facebookpagina van Keukenhof van Holten te liken blijft u op de hoogte van haar activiteiten. En neem voor een leuke sfeerimpressie ook eens een kijkje op de pinterestpagina, deze vindt u zeker de moeite waard!