SC Markelo verliest, Concurrentie wint

De voetballers van Sportclub Markelo beleefde een slechte voetbalmiddag. De ploeg van Arno Leppink verloor in eigen huis van koploper Turkse Kracht en de directe concurrenten wonnen hun wedstrijden wel. Handhaving in de derde klasse lijkt hierdoor een schier onmogelijke opgave te gaan worden. In het duel tegen Turkse Kracht was er aan Markelose zijde sprake van 2 totaal verschillende speelhelften. In het eerste bedrijf was de thuisploeg de bovenliggende partij en de Markeloers kwamen na 30 minuten dan ook verdiend op voorsprong door een doelpunt van Steven Bloemen. Toch was het Turkse Kracht dat vlak voor de thee de gelijkmaker scoorde en met de 1-1 op het bord werd de rust bereikt.

Sportclub Markelo 004

In de tweede helft was het al snel Turkse Kracht dat op voorsprong kwam (1-2) en door die treffer ging het geloof op een goede afloop bij de spelers van SC Markelo zienderogen naar beneden. De ploeg die in de eerste helft nog zo dominant had gespeeld, verloor steeds meer de grip op de wedstrijd en de koploper speelde een gewonnen wedstrijd. In de 70e minuut scoorde Turkse Kracht de derde van de middag (1-3) en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Met nog 6 wedstrijden te spelen lijkt de kans om tenminste nog de nacompetitie te halen, erg klein te zijn geworden. Heeten is de ploeg die nu op de begeerde 12e plaats staat, maar deze ploeg heeft inmiddels 8 punten meer als Sportclub Markelo en ook nog eens 2 duels minder gespeeld. Op 2e paasdag komen beide ploegen elkaar tegen in Heeten en dan telt voor de Markeloers alleen nog de winst.