- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Plannen melkfabriek bekend gemaakt (update)

20110601_melkfabriekTijdens een persbijeenkomst, waarvoor ook Maarkelsnieuws was uitgenodigd, heeft de gemeente dinsdagavond haar plannen bekend gemaakt voor het terrein waar nu nog de melkfabriek staat. De gemeente is voornemens om hier een tiental koopwoningen te bouwen, speciaal bedoeld voor starters en senioren. Met deze plannen gaat de gemeente volledig voorbij aan de groep Markelose ondernemers die aan het brainstormen zijn over de mogelijkheden met het plein midden in het dorp.

Naast de genoemde woningen is er op het genoemde terrein nog ruimte beschikbaar voor winkels en/of horeca, alsmede een plein waar activiteiten gehouden kunnen worden. Deze plannen zullen op een later tijdstip door de gemeente worden vormgegeven. Op donderdagavond wordt er uitleg gegeven over de plannen vanaf 20.00 uur in De Haverkamp te Markelo. Op deze avond kunnen dan tevens de eerste ontwerptekeningen worden ingezien en kunnen gegadigden zich alvast inschrijven voor een woning. De gemeente is voornemens deze woningen uit te geven volgens het principe “wie het eerst komt, die het eerst maalt”.

Natuurlijk, het was een 1 aprilgrap, het bericht over de plannen die de gemeente zou hebben met het terrein waar nu de melkfabriek staat. Maar dat de invulling van het plein leeft onder de bevolking, mag duidelijk zijn, na zoveel reacties die we hebben gehad op het bericht dat we vanmorgen plaatsten. En nee, de gemeente heeft geen plannen bekend gemaakt en nee, er worden geen woningen gebouwd op het terrein.