- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Springers succesvol in Nunspeet

De turnsters van Gymnastiekvereniging Markelo samen met leden van de Diepenheimse Gymnastiekvereniging hebben gisteren succesvol deelgenomen aan het districtskampioenschap minitramp Pegasus in Nunspeet. De turnsters junioren, uitkomend in de C-lijn in de leeftijd van 10 tot 16 jaar zijn districtskampioen geworden op het onderdeel minitramp Pegasus. Bij het onderdeel minitramp tafelspringen werden ze 2e. Daarnaast is er nog een bronzen medaille gewonnen bij het onderdeel plank Pegasus.

springen2

Voor Markelo kwamen Jente ten Donkelaar, Demi Scholten, Lotte Warmelink en Lotte Borghuis in actie. Samen met de meiden uit Diepenheim, Lisette Averdijk, Kim Wijnen, Deborah Quee, Romee Scholten en Dionne Eijsink vormen ze een goed team, dat samen voor het beste resultaat gaat.

springen1

Bij het eerste toestel, de minitramp tafel, liet het team goed uitgevoerde sprongen zien met goede landingen. Deze sprongen werden beloond met een zilveren medaille. Ook het onderdeel minitramp Pegasus ging foutloos, met halve en hele schroeven en goede tipsalto’s. Met een verschil van slechts 2,5 punten op OLVO Wezep voerden de meiden het klassement aan en mochten de eerste prijs in ontvangst nemen met het predicaat districtskampioen.

Ook bij de plank Pegasus waren ze niet onverdienstelijk. Hierbij werden wel kleine foutjes geturnd wat de score niet ten goede kwam. Toch konden ze zich staande houden in dit sterke deelnemersveld en dit werd beloond met een 3e plaats. Na bijna 4 uur wachten moesten ze op voor hun laatste toestel minitramp springen. Het lange wachten had voor sommigen te lang geduurd en ze konden zich niet meer volledig focussen, waardoor bij diverse sprongen niet goed werden geland. Ze vielen net buiten de medailles en werden 4e op dit onderdeel.
Zowel DGV als GVM kijken terug op een voortreffelijke districtsfinale groepsspringen.