Heren 1 Markel-up wint nipt van middenmoter

[tribulant_slideshow gallery_id="8"]

Gisteravond speelden de heren van Markel-up een thuiswedstrijd tegen RAS uit Haaksbergen. Op papier leek het een relatief eenvoudige overwinning te worden voor Markelo, maar niets bleek minder waar: 3-2. Het was RAS, die uit de onderste regionen weg wil blijven, dat het scherpst aan de wedstrijd begon en al snel in de eerste set een voorsprong van 5 punten nam. Al snel werd duidelijk dat het niet zo’n gemakkelijke overwinning zou worden als de uitwedstrijd in november (3-1 winst voor Markelo). Aan de kant van Markelo werd men echter niet ongerust en werd er vertrouwd op de eigen kracht. Zodoende kon de achterstand door aantrekkelijk aanvallend spel worden omgebogen en werd de eerste set winnend afgesloten met een setstand van 25-22. De tweede set was er één om snel te vergeten. Veel persoonlijke fouten aan Markelose zijde zorgden er voor dat de gasten uit Haaksbergen wederom snel op een ruime voorsprong kwamen. Dit keer was het team van coach Han Schreurs niet bij machte om de knop om te zetten. Zodoende werd deze set ook ruim verloren met 14-25. Het mindere spel van de tweede set werd in de derde set voortgezet en dat resulteerde er in dat Markelo de hele set achter de feiten aan liep. Aan het eind van de derde set kwam de concentratie van het thuisspelende team weer terug, maar dit bleek net te laat om de derde set winnend af te kunnen sluiten (23-25). Het goede spel aan het einde van de derde set werd meegenomen in de vierde set. Het publiek zag een gretig Markelo dat niet van plan was om de wedstrijd te gaan verliezen. Dit gretige spel werd beloond met een ruime overwinning van de 4e set (25-16). Zodoende stond het 2-2 in sets en moest er een beslissende 5e set worden gespeeld. In deze beslissende 5e set waren het de heren van Markel-up die het goede spel voortzetten en aan het langste eind trokken: 3-2. Door de 3-2 overwinning blijft het team uit Markelo op de 2e plaats staan, die recht geeft op het spelen van p/d-wedstrijden om promotie naar de promotieklasse af te dwingen. Dit zou voor het eerst in de geschiedenis van Markel-up zijn dat een team zo hoog heeft gespeeld. Met 6 punten voorsprong op de nummer 3 en met nog twee wedstrijden te spelen, lijkt dit de mannen van Markelo bijna niet meer te kunnen ontgaan.