- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

OnsProat: Bestorming van de Bastille 2.0

frank_bussinkDriewerf hulde! Eindelijk een initiatief waardoor er weer een beetje leven in de brouwerij komt in Markelo. Het idee van Gert-Jan om van ons dorp een Napoleondorp te maken is opgepakt. Tenminste, er is een Facebookpagina aangemaakt. Dat is een mooi begin, want als we op de gemeente moeten wachten, wegen we straks allemaal een ons. Het is een ambitieus idee, maar dat betekent niet dat het niet haalbaar is. Zoals Gert-Jan ook al zegt, is heel veel geld nodig om alles te ontwerpen, realiseren en draaiende te houden. Dat geld moet van particulieren en bedrijven komen, want de gemeente brandt het liefst de vingers niet aan het centrum van Markelo. Ze zijn al bang voor een paar vleermuizen.

Ik vind het allemaal weer erg lang duren. Noem me een zeikstraal, noem me een zeurkous, maar ik geloof er helemaal niets van dat dit jaar nog wordt begonnen met de sloop van de kaasfabriek. Een sarcastische ‘hoera’ voor de bureaucratie. Misschien dat het toch wat sneller gaat nu de burgemeester in Markelo woont. Vanaf de Bergweg moet ze toch uitzicht hebben op dat lelijke gebouw?

Mijn voorstel is om die dekselse vleermuizen te verhuizen naar het pand van Bill’s Bar. Dat staat immers ook al geruime tijd leeg. Dan hebben die beesten ook weer een beetje uitdaging, want met al die verdiepingen en verschillende ruimtes (in tegenstelling tot die grote lege ruimte in de kaasfabriek) is het behoorlijk lastig vliegen. Nu heb ik weinig ervaring met vliegen, dus dat moet u maar met een korreltje zout nemen.

Als die vleermuizen zich hebben genesteld in de Skihut of kelder, beginnen wij met de sloop van de kaasfabriek. Ik help graag een handje mee. Om alles in Napoleonstijl te houden, zou het heel mooi zijn om als een Frans leger de kaasfabriek te bestormen. Op 14 juli. De Bestorming van de Bastille 2.0. En dan jaarlijks een groot feest organiseren op het Napoleonplein om de bevrijding van Markelo te vieren.

Ik hoop van harte dat het Napoleon-initiatief écht wordt opgepakt en dus verder gaat dan alleen een pagina op Facebook. Het initiatief is in mijn ogen een van de weinige manieren waarop we Markelo weer bloeiend en aantrekkelijk kunnen krijgen. En, lieve mensen, we laten het toch niet gebeuren dat een paar vleermuizen de boel gaan verstieren?

Fijn weekend!
Frank Bussink