- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

SGW 2015: Maximale deelname op vernieuwd parcours

Liefhebbers van de hippische sport in Markelo en omstreken kunnen in het paasweekend weer hun hart ophalen. Maar liefst 350 combinaties zullen verdeeld over zaterdag 4 april en maandag (2e paasdag) 6 april aan de start verschijnen van de SGW Markelo 2015. Tijdens deze samengestelde wedstrijden moet de verschillende combinaties eerst een dressuurproef en springproef afleggen op het Hippisch centrum aan de Potdijk, alvorens men kan deelnemen aan het crossparcours van 2600 meter over de Herikerberg. Ook dit jaar heeft parcoursbouwer Gerrit Klein Willink  weer zeer spectaculaire hindernissen weten te bouwen, verdeeld over een parcours dat anders loopt als voorgaande jaren.

20150326_sgw2

Natuurlijk zal de waterbak niet ontbreken, maar ook deze hindernis heeft een gedaantewisseling ondergaan. Zo is o.a.  de insprong hoger. Bij deze hindernis zullen  traditiegetrouw weer pannenkoeken worden  gebakken en verkocht.

Bezoekers en belangstellenden kunnen het gehele weekend dit evenement van dichtbij meemaken. De entree is gratis. Op beide dagen zullen de eerste deelnemers om 10.30 uur aan de start van  de cross verschijnen. Op zaterdag geldt dit voor de klassen B paarden, B pony’s en L pony’s. Op maandag zullen deelnemers in de klassen B paarden, L paarden, M paarden en M pony’s hun opwachting maken.