- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Ontwerp centrumplein niet voor zomer

Melkfabriek 002

Eerder werd al bekend dat het Dorpsfeest van dit jaar niet zal worden gehouden op het terrein van de door de gemeente aangekochte oude Cobercofabriek. Dat de gemeente de tijd neemt voor de planvorming blijkt uit een memo aan deze week gestuurde memo aan de gemeenteraad door verantwoordelijk wethouder Harry Scholten. In deze memo staat dat er voor de zomer nog geen ontwerp verwacht hoeft te worden, een schetsontwerp volgt na de zomervakantie. Dit ontwerp zal vervolgens nog vertaald moeten worden in een definitief ontwerp. De planning is om dit definitief ontwerp eind 2015 af te ronden om vervolgens in 2016 over te kunnen gaan tot herontwikkeling van het Cobercoterrein. Vorige week is er een informatieve bijeenkomst geweest tussen de gemeente en de buren van het Cobercoterrein. Het idee is om de inwoners van Markelo op een creatieve wijze te betrekken bij de planvorming.

De ‘Initiatiefgroep leefbaarheidsvisie Markelo’ bestaande uit de voorzitters van de Stichting Dorpsraad Markelo, Stichting Dorpsfeest Markelo en Ondernemersvereniging Markelo, alsmede een aantal (oud) onndernemers uit Markelo, een architect en een landschapsadviseur zal in 3 sessies de Markeloërs betrekken bij de visie voor het centrum van Markelo.

Deze visie zal een advies zijn aan het gemeentebestuur dat kan worden gebruikt bij toekomstige ontwikkelingen in de kern van Markelo. De initiatiefgroep kan vanuit de visie een inrichtingsschets opstellen voor het centrumplein op de locatie van de voormalige Cobercofabriek. Het resultaat zal in een afzonderlijke bijeenkomst aan de Markelose bevolking worden gepresenteerd en zal worden overhandigd aan het college.