- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

OnsProat: Maarkelse fauteuils

frank_bussinkGert-Jan en Anne zeiden het vorige week al: er moet wat gebeuren in het centrum van Markelo. We moeten Goor niet achterna gaan en een winkelstraat met lege winkelpanden krijgen. Hoera voor de Pop-Up Shop van Saskia Pongers en Henrike Leferink. Een fantastisch initiatief dat in ieder geval leegstand van een pand in het centrum van Markelo voorkomt. Voor de geïnteresseerden: volgens mij staat het pand van kledingwinkel Wibel binnenkort ook leeg.

Zoiets gaat natuurlijk niet over een nacht ijs. Daar is tijd voor nodig, heel veel geduld en doorzettingsvermogen. Wat dat betreft ben ik zelf misschien wel de juiste personificatie. Vorige week haalde ik eindelijk mijn HBO-diploma. Na verschillende opleidingen mocht ik na negen jaar studeren eindelijk mijn HBO-diploma in ontvangst nemen (psssttt, ik ben dus op zoek naar werk). Het heeft me veel zweetdruppels gekost, maar het is gelukt. Winkels in het centrum van Markelo kunnen ook slagen.

Laten we met z’n allen afspreken de Markelose ondernemers een helpende hand te bieden. We gaan tegenwoordig eerst kijken bij een lokale ondernemer voor een bepaald product in plaats van het internet op te gaan. Mijn ouders geven misschien wel, onbedoeld, het goede voorbeeld. Ze zochten stad en land af naar nieuwe fauteuils voor in de woonkamer. Almelo, Hengelo, Enschede, overal zijn ze geweest. Ze vonden ook wel leuke stoeltjes, maar het was gewoon niet wat ze zochten. Waar ze uiteindelijk de gewenste fauteuils hebben gevonden? Juist, bij Voskamp. In Markelo.

Een goed voorbeeld en een mooi begin. Als we met ons allen even de schouders eronder zetten, hebben wij Markeloërs straks wél een bruisende winkelstraat met goedlopende zaken. Genoeg redenen voor mensen uit Hengelo, Enschede of Almelo om hier eens te komen kijken naar een nieuwe fauteuil, want ze zitten heerlijk!

Groet,
Frank Bussink