- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Snorrewind organiseert cursus “Paard & Welzijn”

Voor iedereen die meer wil leren over paarden (ook van buiten Snorrewind) organiseert manege Snorrewind deze KNHS cursus in samenwerking met een veterinair deskundige. De cursus “Paard en Welzijn” vindt verdeeld over drie avonden plaats en wel op 8, 15 en 22 april 2015. Hoe spreek ik de taal van mijn paard? Hoe ziet een gezonde voeding eruit? Hoe herken ik of mijn paard iets onder de leden heeft? Voelt mijn paard zich goed? Waar moet ik op letten bij het kopen van een paard? Hoe vervoer ik mijn paard op de juiste manier?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Onderwerpen van de cursus zijn onder andere: welzijn, voeding, huisvesting, omgang en verzorging, gezondheid en preventie, aankoop paard en vervoer. Tijdens de cursus Paard & Welzijn wordt antwoord gegeven op al deze vragen. De cursus bestaat uit vijf modules van elk één les. Iedere les bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte zodat de opgedane kennis direct kan worden toegepast.

Verzorging, welzijn en de omgang met het paard vormen de kern van het educatieve en praktische boek Paard & Welzijn, dat tijdens de cursus aangeschaft kan worden. Een boek dat voor iedere paardenbezitter en paardenliefhebber absoluut de moeite waard is om te lezen. Het boek besteedt aandacht aan welzijn, voeding, huisvesting en aan de omgang en verzorging van het paard.
Leer bijvoorbeeld hoe je de vervelende kwaal ‘mok’ kunt voorkomen, wat de kenmerken zijn van een gezond paard, waarom de steun van bandages vaak wordt overschat, wat de vijf pijlers zijn van paardenwelzijn, waarom het te vaak invetten van de paardenhoef niet goed is voor de kwaliteit en welk gevaar je paard loopt bij het drinken van veel koud water na een zware training.

De cursus is voor iedereen die iets met paarden heeft of wil krijgen. Voor ruiters die meer willen leren dan alleen paardrijden. Maar cursisten hoeven niet te kunnen paardrijden. Te denken valt ook aan partners of ouders van ruiters, beginnende ruiters of paardenhouders. Een goede aanvulling van kennis wanneer overwogen wordt een paard of pony aan te schaffen. Ook voor paardenliefhebbers van buiten Snorrewind. Door middel van dit inschrijfformulier kun je je voor deze cursus inschrijven.