- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Bovenbergloop onderdeel van Klauterbrevet

In navolging op de zogenaamde klimbrevetten voor toerfietsers, is er voor de hardlopers in 2015 ook een dergelijk initiatief in het leven geroepen, het Klauterbrevet. Een en ander georganiseerd door het Nederlandse Klimmers Comité (N.K.C.). Bij alle lopen is sprake van een aanzienlijk hoogteverschil. Voor zover bekend een uniek initiatief. Op zaterdag 7 maart a.s. wordt de vierde loop uit het Klauterbrevetprogramma georganiseerd: de Bovenbergloop met een afstand van 10 kilometer. 

20141125 bovenbergloop

De lopen zijn verdeeld over de volgende gebieden: de Sallandse Heuvelrug, de Veluwe, de Utrechtse heuvelrug, Rijk van Nijmegen, de Achterhoek en Duitsland.
Om in het bezit te komen van een Klauterbrevet kan men zich inschrijven bij het N.K.C. De kosten hiervan bedragen € 7,00 p.p. Na ontvangst van dit bedrag krijgen de deelnemers de controlekaart, het reglement en het programma toegestuurd. Van de in totaal 18 opgenomen lopen dient men aan 8 (verschillende) lopen deel te nemen. Hiervoor krijgt men 3 jaar de gelegenheid. De deelnemers die aan deze voorwaarden hebben voldaan, ontvangen een bijzonder fraaie, op naam en uniek volgnummer gestelde oorkonde (het zogenaamde Klauterbrevet).
Na een wat moeizame start beginnen de aanvragen inmiddels gestaag vanuit alle uithoeken in Nederland binnen te stromen.

Voor meer informatie over dit nieuw ontwikkelde initiatief zie www.klimmersbrevet.nl.