- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

In mei vestigt boekwerkmarkelo zich in Bibliotheek

bibliotheek febr 2015Zelfstandig ondernemer Gerard ter Hofte is er duidelijk in “soms moet je ook gewoon iets doen”. Hij duidt hiermee op de vraag of er in Markelo plaats is voor zijn plannen. Het blijkt wanneer we even met hem aan de tafel zitten dat we heel veel ZZP’ ers kunnen opnoemen die vanuit een thuissituatie hun bedrijf runnen. Rond mei kunnen zij terecht in de bibliotheek in Markelo. In de Markelose bibliotheek komen namelijk zo’n tien tot twintig werkplekken waar ondernemers tijdelijk of structureel een werkplek kunnen huren. Initiatiefnemer Gerard ter Hofte is bouwkundig ontwerper en eigenaar van atelier 007. Hij werkte zelf al regelmatig op deze manier in Rijssen en weet dat het ondernemershus in Holten ook op deze manier, voortvarend draait. De bibliotheek in Markelo is een erg geschikt pand om dit ook voor Markelo te gaan realiseren. Een representatieve plek waar je als zelfstandig ondernemer mensen kunt ontvangen maar ook een rustige plek waar je je werk kunt doen. Huur je een plek dan is dat met alle faciliteiten die er in huis zijn. Buiten een bureau, stoel en een afsluitbare kast krijg je de beschikking over snel  internet zowel vast als draadloos, een printer en kan er koffie/thee  worden gezet. Het moet ook mogelijk worden om incidenteel eens een plekje te huren.  Daarnaast komen er in het pand vergaderruimte en kantoortjes die afgesloten kunnen worden. De prijzen zijn nog niet helemaal concreet maar duidelijk is wel dat deze laagdrempelig gehouden zullen worden.

csm_Impressie_BoekWERKMarkelo_a087e74530

Met de komst van boekWERKmarkelo in het pand,  kan de bibliotheek voor Markelo behouden blijven. De bibliotheek zal omgevormd worden tot servicepunt. Dat houdt in dat er nog steeds een collectie boeken aanwezig zal zijn afgestemd op het lezerspubliek. Inmiddels is de zelfservice al redelijk bekend bij de bezoekers van de bibliotheek en kan een ieder zijn boeken zelf scannen bij het lenen en/of terugbrengen. Toch zal er op gezette tijden ook personeel aanwezig zijn. Het voordeel is dat de bibliotheek open is wanneer boekWERKmarkelo ook geopend is en dat is elke werkdag tijdens kantooruren. Voor de bieb is dit zeker een pluspunt te noemen. Voor de zomer moet het servicepunt van de bieb gerealiseerd zijn.

De Stichting Bibliotheek Hof van Twente is momenteel eigenaar van het pand en is in 2002 ontstaan door de fusie van bibliotheken uit de voormalige gemeenten Ambt-Delden, Delden, Diepenheim, Goor en Markelo.

Wanneer u interesse heeft in een vaste plek of informatie wilt over de vele mogelijkheden kunt u Gerard ter Hofte per mail benaderen.