- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Robert Pieters begint als zorg begeleider op Maat

Hotel / Pension Twikkel

Voormalig Hotel/Pension Twikkel & Miep’s Maaltijdservice is sinds een paar weken het nieuwe kantoor van Robert Pieters. Hij woonde hier van 1984 tot 2007 en verhuisde toen naar Hengelo. Nu heeft hij als ambulant begeleider op maat zijn kantoor aan de Twikkelerweg gevestigd en kunt u terecht bij hem voor informatie omtrent alle hulpvragen in Twente en vlak daar buiten. We weten allemaal dat de zorg verandert, de gemeente gaat taken overnemen. Voor vele van ons zijn de ontwikkelingen niet goed meer te volgen. Bezuinigingen, wetswijzigingen, participatiewet, trekkingsrecht SVB en nog veel meer. Mensen die hulp of ondersteuning nodig hebben, komen tegenwoordig minder snel in aanmerking voor bijvoorbeeld een 24-uur setting. Ze blijven op zich zelf wonen en komen hierdoor veel dingen tegen,  waar ze tegenaan lopen. Dit kan verschillen van geen dagritme kunnen vinden tot psychische problematiek. Mede door deze veranderingen, heeft Robert Pieters besloten om in februari 2015 te starten met zijn onderneming.

De AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) verdwijnt. Voor 2015 geldt er nog een overgangsrecht, maar voortaan gaat de zorg in Nederland geregeld worden via vier wetten:

  1. Wet langdurige zorg (Wlz)
  2. Nieuwe Zorgverzekeringswet (Zvw)
  3. Jeugdwet
  4. Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo 2015)

De expertise van Robert Pieters ligt vooral bij de Wmo 2015. Deze wet houdt in dat gemeenten verantwoordelijk zijn voor de ondersteuning van mensen die niet op eigen kracht zelfredzaam zijn. Voorbeelden hiervan zijn:

begeleider op maat pietersDe Wmo 2015 beschouwd Pieters als een stap in de goede richting, om effectief zorg te kunnen verlenen. Toch merkt hij nog bijna dagelijks dat er veel onduidelijkheden zijn. Uiteraard kunt u bij de gemeente terecht voor vragen over de zorg. Toch wil hij graag van de gelegenheid gebruik maken om ook kenbaar te maken dat hij bereid is om gratis en vrijblijvend advies en informatie te verstrekken. Misschien kan hij als Begeleider op Maat,  u vanuit een PGB (Persoons Gebonden Budget) verder bijstaan, maar nog belangrijker vindt hij het dat u geholpen bent. U kunt Robert Pieters bereiken via de mail of 06 – 40860174. Ook zijn website bevat veel informatie.