- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Concert kapel Weldam voor Rode Kruis bus

St Mary's ChapelOp zondag 1 maart 2015 om 14.30 uur vindt het tweede Kapelconcert in St. Mary’s Chapel op het Weldam plaats. Het concert wordt georganiseerd door de Lionsclub Markelo-Lochem Mixed onder auspiciën van Muziek op De Welle en  ten bate van de Rode-Kruisbus voor de gemeente Hof van Twente. Zoë Knoop en Maartje Valk zullen u deze middag laten genieten van de klanken van hun harp en fluit.

Zoë Knoop en Maartje ValkZoë Knoop (20) bespeelt harp en Maartje Valk (20) bespeelt de fluit.Zij leerden elkaar kennen bij het Twents Jeugd Symfonie Orkest en vormen vanaf het voorjaar 2011 een duo. Beiden spelen inmiddels niet meer in het jeugdorkest maar studeren aan conservatoria die meer dan 300 kilometer uit elkaar liggen. Zoë studeert aan het conservatorium in Detmold (D) en Maartje studeert aan het conservatorium in Amsterdam. Toch weerhoudt deze afstand hen niet om samen te blijven musiceren. Ze hebben een grote muzikale klik en daarmee een grote overtuigingskracht. In maart 2013 wonnen ze de ensembele-aanmoedigingsprijs voor hun optreden op het Prinses Christina Concours.

Het programma zal er als volgt uitzien:

J. Naderman, J.L. Tolou – Nocturne pour harpe et flûte
W. Alwyn – Naiades, Fantasy-Sonata for Flute and Harp
A. Hovhaness – Garden of Adonis, Suite for flute and harp
W. Lutosławski – 3 fragmenty na flet i harfę
H. Harty – In Ireland, fantasy for flute and harp

De prijs bedraagt 15,– euro inclusief koffie met gebak. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de toegang gratis.

Dit benefietconcert wordt gehouden ten bate voor de Rode Kruis bus voor de gemeente Hof van Twente. Een nieuwe, compleet uitgeruste rolstoelbus kost circa 95.000,- euro. En voor zo’n nieuwe bus voert het Rode Kruis Hof van Twente actie. Met de slogan ‘Miles for Smiles’ wordt geprobeerd het benodigde geld bij elkaar te brengen.
Lionsclub Markelo-Lochem Mixed heeft besloten hierbij te helpen en de Anglican Church Twente sluit daarbij aan.
Het doel is een bus met een goede lift, goede verankering en goede stoelen.  Doordat mensen langer thuis blijven wonen, zijn er meer bussen nodig. De bus betekent veel in het sociale leven van mensen die niet meer mobiel zijn.