- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Verstandshuwelijk

janhenkberendsenD’r gebeurt weer wat moois in ons Markelo. Dit weekend is er een huwelijk gesloten en wat voor één!

Eén van de partners had tot voor kort een relatie met een Goorse. Ja, u leest het goed: GOORSE… Mar ja, we weten dat niet iedere relatie de eindstreep haalt en zolang Hessenheem nog de bijnaam Tranendal heeft, zal dit wel zo blijven.

Onze opa zei altijd al wel “wa’j van oaver ’n barg haalt smaakt soms zeute, mar kan oe zoer opbrekken”, en zo is ’t mar net.

De andere partner is nog maar net op vrijersvoeten en nog vrijgezel. Enkele weken geleden sloegen de vonken over en welnu: ze kregen verkering. Maar dat niet alleen, er is nu zelfs sprake van een huwelijk. Een verstandshuwelijk wel te verstaan tussen twee zakelijke partijen: onsMarkelo en Maarkelsnieuws gaan vanaf dit weekend samen verder.

Een goede zaak zou ik zeggen! Één nieuwssite voor heel Maarkel, voor zowel zakelijk Markelo, de verenigingen, organisaties en de inwoners, dus voor ons! Met mekare stark!

Als we de nieuwssites een beetje in de gaten hebben gehouden, dan hebben we weer het nodige nieuws langs zien komen de afgelopen weken.

Frank schreef de vorige keer al in zijn column over het pand van Bill’s Bar, verworden tot een groot zwart gat in het centrum van Markelo. Tja, een groot pand, kan ook zorgen voor een groot gat. Maar dit is voorlopig niet het enigste gat in onze dorpskern. Deze week moesten we lezen dat het nieuwe dorpsplein ook nog even op zich laat wachten. Een tijdje geleden waren het de vleermuizen die er misschien zouden overwinteren. Ik ben vervolgens direct aan het timmeren gegaan om een vleermuizenhuisje te maken, zodat de sloop van de melkfabriek in ieder geval door kan gaan. Helaas hebben de vleermuizen de weg naar hun nieuwe onderkomen nog niet gevonden.

Deze week konden we ook lezen dat dit jaar het dorpsfeest nog niet op de nieuwe locatie zal worden gehouden. Dit zal nog een jaartje duren. Er is een commissie gevormd om mee te praten over de invulling van het nieuwe plein en daar zijn ze nog niet helemaal uit. Ik hoop maar dat ze snel met concrete plannen komen, want voor dat je het weet wordt er weer een actiegroep opgericht onder het mom van ‘Red de melkfabriek’.

Maar er was meer nieuws. Het pand van Görkink is weer geopend met een PopUp winkel. Een ontzettend leuk initiatief van twee Markelose dames die daar tijdelijk een winkel hebben. Dit brengt weer leven in de brouwerij en voorkomt leegstand.

Verder hebben plaatselijke ondernemers het idee opgevat om een nieuwe invulling aan de bibliotheek te geven. Onder de naam boekWERKmarkelo, willen ze proberen om een soort ondernemershûs te maken waar kleine zelfstandigen een werkplek kunnen krijgen en daarbij kan ook de bibliotheek voor Markelo worden behouden.

En zo zie je maar weer: Met mekare stark!

Leu loat’ oe good goan.

Jan Henk Berendsen