- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Romantiek

logoJullie kennen het allemaal wel.  “Boer zoekt vrouw”, in tijdschriften…… Het boerenleven is een en al romantiek op het platteland.

Enige tijd geleden kreeg ik de vraag wat voor mij het mooiste romantische moment was op de boerderij. Daarop antwoordde ik: “Leuke romantische herinnering? Ik zeg liever “Beleving”. Iedere dag op de boerderij is een beleving van het pure platteland. Met je eigen gezin genieten van het buitenleven met passie voor de dieren. Dat is pure ontspanning en rust.”

Is de romantiek op de boerderij zoals altijd geschetst wordt,  ook zo als je met vele generaties en families op een boerenerf woont? Waar is dan je privacy en de romantiek?
Lekker met elkaar knuffelen in de keuken? Dan zegt opoe: ”Jongn’s , möt det noe?”

Een goed gesprek met je kinderen aan de keukentafel? Er is altijd wel iemand die een boon in de pot doet. Ruzie met je partner? Er is altijd wel een luisterend oor, want kleine potjes  hebben grote oren.
Nu heeft ieder gezin wel een eigen woning. Maar toch woon je nog steeds op een boerenerf..

Ben je even niet in de keuken, wordt er toch nog in de pan gekeken wat je aan het koken bent;. Ja,  wat een boer niet kent,……  Brandt het licht nog laat in de nacht? Dan krijg je de opmerking: “Het was gisteravond nogal laat”. Ben je ’s morgens vroeg opgestaan, je hebt je werk af  en ga je met de kinderen op stap: “Onze volk hebt het wark nog niet of…..

Als je samen met jouw boer aan het werk bent en je hebt  werkoverleg met elkaar, ja hoor, dan  gaat de schuurdeur langzaam open en wordt er “gecontroleerd” of je wel aan het werk bent…… Dus met andere woorden…..

De enige plek waar echt romantiek en privacy is, dat is de slaapkamer.