- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Jonge ondernemers presenteren plan

De oudste leerlingen van OBS Brookschole, OBS Stokkum en Daltonschool Elserike zijn vanaf het begin van dit schooljaar weer druk met het ‘Multinationalproject’. In groepjes van drie of vier kinderen bouwen de leerlingen hun bedrijf op, in samenwerking met het partnerbedrijf uit Engeland. Afgelopen donderdag werd de eerste grote stap in dit project gezet voor de leerlingen. Zij zijn in hun ‘nette pak’ bij de Rabobank geweest om hun ondernemersplan te presenteren.

 

De jonge ondernemers werden ontvangen door Saskia Huis in ’t Veld en Barend Schaap. Zij hadden al eerder een gastles verzorgd voor de leerlingen. Het tweetal heeft zich gebogen over de ondernemersplannen van de enthousiaste leerlingen. Alle acht startende bedrijfjes hebben uiteindelijk een lening van €30,- om te investeren in hun onderneming.

Tijdens het Multinationalproject moeten de leerlingen hun eigen bedrijfje starten. Zij moeten onder andere nadenken over het product, de naam, het logo, de doelgroep. Al deze onderwerpen moeten beschreven worden in een ondernemersplan. Hierbij moest natuurlik ook een sluitende begroting gemaakt worden. Extra moeilijk is het overleg plegen met het partnerbedrijf uit Engeland. Een partnerbedrijf bestaat uit leerlingen van de Broadclyst Primary School in Exeter. Via internet zijn er contacten gelegd en ideeën uitgewisseld.

Sommige bedrijfjes zijn al druk bezig met de voorverkoop, maar op zondag 12 december zullen alle acht bedrijfjes hun zelfontwikkelde producten aan de man proberen te brengen op de Kerstfair van de Ondernemersvereniging Markelo.