- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Bill’s Bar

frank_bussinkIk las deze week dat Dinand Udink een nieuwe zaak mag openen in Enschede.
Het zette mij aan het denken wat wij, Markeloërs, nu eigenlijk met het pand van Bill’s Bar moeten. Het horecapand staat nu al ruim een jaar te verpieteren. Het is een zwart gat in het centrum van Markelo.

Het was na het faillissement van Bill’s Bar even wennen op de zaterdagavond. Normaal gesproken kon ik na werktijd bij Il Campanile het aantal fietsers en bussen vol met discogangers bijna niet tellen. Hoe anders is dat nu? Op zaterdagavond is het stil in het centrum van Markelo. Voor de inwoners een verademing, maar ik had het liever anders gezien.

Natuurlijk, er hebben sinds het faillissement van Bill’s Bar al verschillende verhalen de revue gepasseerd. Piet Zoomers zou in het pand een vestiging willen openen, Toornsmit zou gaan verhuizen en er zou een wokrestaurant komen. Allemaal bleek er maar weinig (eigenlijk helemaal niks) van waar te zijn. Kortom, het pand staat nog altijd leeg.

En dat is zonde. Doodzonde. Want hoe langer het pand leeg blijft staan, hoe minder interessant het wordt voor een investeerder of ondernemer om er iets te beginnen. Zelf heb ik geen idee wat er in zou moeten komen, maar dat er iets moet gebeuren lijkt me duidelijk. Want zo lang het pand leeg blijft staan, is het een groot zwart gat in centrum van Markelo. Zeker op zaterdagavond.

Groet,
Frank Bussink