- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Vader/dochterproat

vader-en-dochterVader/dochterproat

Graag stellen wij ons voor als nieuwe columnisten. We zijn vader Gert-Jan en dochter Anne Oplaat. Voor wie ons nog niet kent volgt hieronder in het kort waarmee wij ons zoal dagelijks bezighouden.

Gert-Jan Oplaat, 50 jaar jong, geboren en getogen in Markelo en getrouwd met Angelique. Ik heb twee kinderen, Anne en Geert-Jan.  Ik ben geboren op een boerderij en  ben zelf tot 1998 pluimveehouder geweest. In dat jaar werd ik o.l.v. Frits Bolkestein gekozen in de Tweede Kamer namens de VVD. Dit heb ik bijna 9 jaar mogen doen. Vervolgens ben ik 6 jaar voorzitter van de Kamer van Koophandel Gelderland geweest en was ik actief in verschillende commissariaten en bestuurlijke functies.  Zowel in het bedrijfsleven als bij maatschappelijke organisaties. Ingaande 1 januari 2015 ben ik gestart als voorzitter bij Nepluvi. Hierin zijn alle pluimveeslachterijen en uitsnijderijen in Nederland vertegenwoordigd (ongeveer 8000 medewerkers). Daarnaast ben ik bestuurder bij de federatie van de Europese pluimveevleesindustrie AVEC. In april zal ik naar Rome afreizen omdat ik een zetel krijg in het International Poultry Council (IPC).Gelukkig kan ik altijd rekenen op een team van acht mensen, waaronder de Markelose Femke Matthijssen, die alles perfect voor mij voorbereiden. Naast de genoemde activiteiten vervul ik nog een aantal commissariaten en vorm ik samen met Berry Nijland (van De Haverkamp) een vof op het gebied van incasso en debiteurenbeheer. Dus ondervindt u problemen om uw facturen betaald te krijgen, dan kunt u bij ons terecht (zie ook www.straetes.nl). Maar mijn grootste passie is het schrijven van stukken in het dialect. Zo schrijf ik nummers voor het Brook Duo (op 14 en 15 maart is de cd-presentatie), de Wierdense Revue, kerstverhalen en dit jaar voor het eerst voor een openluchtspel (Bottink’s Anne, een klucht in de openlucht). In mijn kinderen herken ik veel van mezelf. Actief in de samenleving. Of het nu bij Koningsdag, het dorpsfeest, toneel of sport is, overal doen ze aan mee. Zo hoort het ook, aan de zijkant staan en commentaar leveren, ach…van zulke mensen hebben we er al genoeg.

Ik ben Anne Oplaat, 24 jaar en tot mijn 8e jaar woonde ik aan de Visschersdijk te Markelo. Sinds 1998 woon ik samen met mijn moeder Marianne en mijn broertje Geert-Jan aan de Loosboersstraat. In 2006 behaalde ik mijn diploma op de Waerdenborch te Holten. Daarna heb ik gestudeerd aan het CIOS te Enschede. Na twee jaar koos ik de richting ‘’Fitness & Health Coördinator’’, daardoor moest ik overstappen naar het CIOS te Arnhem. In 2007 heb ik deze studie met succes afgerond. Tijdens mijn studie moest ik twee keuzevakken kiezen. De eerste was sportmassage, hiervoor heb ik een jaar lang stage gelopen bij Arno Kurvers, de sportmasseur van Sportclub Markelo 1. Bij afwezigheid van Arno val ik nog steeds voor hem in en dat doe ik met heel veel plezier! Mijn andere keuzevak was bewegen op muziek. Als instructrice geef ik twee keer per jaar een aantal maanden les op het Isendoorn College te Zutphen. Op dit moment werk ik als Fitness/Sh’Bam /Spinning-instructrice bij ‘’De Sportschool Goor’’.  Op 5 februari 2014 heb ik mijn eigen bootcamp “Ready to get fit” opgestart.  Mijn groepen, veelal bestaande uit dames, laat ik graag zweten op de Markeloseberg, de Dingspelerberg, het grasveld aan de Schoolstraat of op het motorcrossterrein. Wilt u fit worden en/of een paar kilootjes kwijt voor de zomer? Like mijn pagina op Facebook of mail naar anne_oplaat@hotmail.com en doe mee! https://www.facebook.com/bootcampmarkelo
Op zondagmorgen trap ik graag een balletje aan de Endemansdijk bij Dames 1 van Sportclub Markelo.  Zoals u leest is sport een belangrijk deel van mijn leven, ik heb van mijn allergrootste hobby mijn werk kunnen maken. Ik vind het van belang om mee te doen aan activiteiten die in Markelo georganiseerd worden, zoals de zeskamp en soundmixshow op Koningsdag, buurtvoetbal et cetera. De organisatoren verdienen het dat wij daar aan mee doen, anders houdt het een keer op en dat zou ik erg jammer vinden!

Samen zien wij ernaar uit om onze mening en gevoelens over Markelo af en toe te mogen geven. Markelo vormde ons, Markelo zit in ons, Markelo is onze trots!

Goodgoan