- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Goede voornemens

janhenkberendsenHet is inmiddels al weer half januari geweest. De tijd van nieuwjaarswensen ligt
al weer zo goed als achter ons. De afgelopen weken stonden weer volop in het teken van de nieuwjaarsrecepties. Sommigen zijn erg gezellig maar bij anderen ben je blij dat je weer naar huis kunt. Zelf heb ik er ook weer een aantal bezocht. Handjes schudden en vriendelijk glimlachen naar mensen die nog niet de moeite nemen om je de rest van het jaar goeiendag te zeggen. Maar goed het hoort erbij. Onder het mom van netwerken draven we toch elk jaar weer keurig op bij deze nieuwjaarceremonies.

Januari, ook de maand van de goede voornemens. De meeste goede voornemens sneuvelen al weer binnen enkele weken. Zo ging het mij al bij de eerste nieuwjaarsreceptie dit jaar.  ‘meneer wilt u een glaasje wijn….. meneer, wilt u nog een bitterbal….. oh ja, lekker’. De top vijf van goede voornemens is volgens mij wel stoppen met roken, minder drinken, minder eten, gezonder leven en afvallen.

Dit geeft in ieder geval weer veel klandizie voor de sportclubs en sportscholen. Sporten is weer in. Gisteren tijdens de eerste mooie zonnige dag van dit jaar zag je weer overal mensen fietsen, hardlopen en bootcampen. Ja, de buitensporten zijn hot. Dat was ook wel te zien aan de inschrijving van de 1e triathlon van Markelo die op 10 mei wordt gehouden. Binnen 2 dagen waren alle startplaatsen vol!

Jarenlang bestonden mijn sportieve prestaties uit het lopen van de bureaustoel naar de autostoel en weer terug. Maar sinds enige tijd ben ik er achter dat sporten een enorme voldoening en ook energie geeft. Zo heb ik de afgelopen twee weken ook weer mijn baantjes getrokken in het Markelose zwembad en zo als u kunt vermoeden, ik was niet de enigste. Eens kijken of het over een maand nog net zo druk is.

Over het zwembad gesproken. Een tijdje geleden heb ik ook al eens wat geschreven over de herinrichting van de kruising Goorseweg / Potdijk. Dit project is inmiddels afgerond. Onderdeel van het project was ook de verlichting langs de Potdijk tussen de Goorseweg en het zwembad. Nou, daar is bepaald niet op bezuinigd! Ik telde op dat kleine roteindje maar liefst 16 hagelnieuwe lantarenpalen. Een landingsbaan op Schiphol is er niets bij. Nu maar hopen dat er geen vliegtuig  naar beneden komt.

Dan is het de andere kant uit wel wat anders. Als je van de rotonde bij de Esch, via de Pot naar het zwembad fietst, dan is de weg gehuld in duisternis. Slechts een enkele lantarenpaal laat je zien dat er nog een springbult in de weg zit en dat er bij de Pot een kruising is. Als ons gemeentebestuur nu nog eens verlegen zit om goede voornemens: verplaats de helft van de lantarenpalen naar de andere helft van de Potdijk en de Herikeresweg, dan kunnen de mensen die van die kant komen ook veilig hun baantjes zwemmen.

Leu, loat oe good goan!