- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Uitgelicht: Rijvereniging Markelo

rijvereniging-markelo01

Al in het jaar 1933 is de Rijvereniging Markelo opgericht met als doel het beoefenen van de paarden- en/of ponysport in al zijn facetten, met uitzondering van draf- en rensport. De rijvereniging is gevestigd in een mooie accommodatie aan de Potdijk 1a te Markelo.

Rijvereniging (RV) Markelo is een actieve en gezellig vereniging en telt zo’n 60 leden. Iedere woensdag wordt er lesgegeven op het terrein aan de Potdijk. Daarnaast organiseert de vereniging diverse activiteiten, veelal in samenwerking met de ponyclub, zoals bijvoorbeeld de clubkampioenschappen en het oliebollenspringen. In april, juli en september vinden de wedstrijden plaats.
Het bestuur hecht er veel waarde aan dat de rijvereniging voor iedereen toegankelijk is. Dat de leden plezier hebben aan paardrijden staat voorop, maar daarnaast probeert de rijvereniging iedereen te stimuleren en naar een hoger niveau te tillen binnen zijn/haar mogelijkheden.

Een overzicht van de recente activiteiten van RV Markelo:

12 oktober 2014
Clubkampioenschappen
Overall clubkampioen wedstrijdrijders 2014 werd Karlijn Paarhuis met Dutchess
18 oktober 2014
Receptie inclusief huldiging van Nederlands kampioene Majorie Bussink met haar Haflinger Angelique van Stoevelaar in de klasse Z2 en Overijssels kampioene Daniek Pinkert in de SGW klasse M met haar paard Coco Chanel.

Het bestuur bestaat per 1 januari 2015 uit vijf leden, t.w. voorzitter Majorie Bussink, vice-voorzitter Karlijn Paarhuis, penningmeester Janet Bril, secretaris Milou Schreurs en wedstrijdsecretaris Karin Thomson.

De rijvereniging is onderdeel van de stichting paarden- en ponysport Markelo. Kijk voor meer informatie op www.hippischmarkelo.nl/rijvereniging. Voor een overzicht van de evenementen voor 2015 klik hier.

Heb je interesse om lid te worden van deze leuke club, stuur dan een mailtje naar rv_markelo@live.nl of kom een kijkje nemen op woensdagavond vanaf 18.00 uur aan de Potdijk 1a en vraag naar iemand van het bestuur. Je bent van harte welkom!

rijvereniging-markelo02 rijvereniging-markelo03