- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Uitgelicht: De Bloemerie

team-bloemerie-onsmarkelo“Kwaliteit en persoonlijke aandacht staan voorop”

De Bloemerie wordt gerund door Getty en Janet Eggink samen met hun medewerkers Dorien, Linda, Gerinda en Kim. Met dagelijks verse bloemen en een breed assortiment aan planten staan zij voor iedereen klaar. Ook kun je bij De Bloemerie terecht voor vele soorten glaswerk, potterie, (woon)accessoires, shawls et cetera. Maar dat is nog niet alles, verderop in dit interview vertellen Getty en Janet meer over hun bedrijfsactiviteiten.

“Het is allemaal begonnen in 1978”,  vertelt Getty. “Na het afronden van de tuinbouwschool in Nijmegen en het verkrijgen van handlichting (= toestemming om als minderjarige een bedrijf te starten) bij de rechtbank, werd “Bloemenhal Op den Es” een feit. Uiteraard met ondersteuning van de ouders van Getty.

“In het begin verkochten we voornamelijk snijbloemen en (buiten)planten”, vertelt Getty. “Maar ook toen kon men al voor rouw- en bruidswerk bij ons terecht.”
sfeer-debloemerieIn 1984 trouwde Getty met Janet. Na eerst elders in Markelo gewoond te hebben volgde in 1987 een grondige verbouwing van het bedrijfspand waarbij een woning boven de winkel werd gecreëerd. Achteraf een goede beslissing. “De kinderen hebben het als erg prettig ervaren dat een van ons er altijd voor hen was”, legt Janet uit. Zodoende hoefde er geen oppas geregeld te worden.
In 1991 werd de naam van de winkel “Bloemenhal Op den Es”, gewijzigd in “de Bloemerie”. Het assortiment was door de jaren heen veel breder geworden dan de naam bloemenhal deed vermoeden.

Samen vormen Getty en Janet een ijzersterk team, het samen alles doen zouden ze voor geen goud willen missen. “Getty is echt de vakman”, vertelt Janet. Aan hem heeft ze een goede leermeester gehad. Persoonlijke aandacht vinden beiden erg belangrijk. “Dit proberen wij ook altijd over te dragen aan onze medewerkers”, legt Janet uit. En natuurlijk moet de winkel gezelligheid en warmte uitstralen.

 

Naast de verkoop van bloemen, planten en accessoires geeft Getty sinds 12 jaar workshops. Hij doet dit voor negen groepen, deze dames (100 in totaal) komen 4 avonden per jaar een seizoensbloemstuk maken. Getty zorgt ervoor dat alle deelnemers met een perfect stuk naar huis gaan. Lijkt jou dit leuk en wil je je voor het seizoen 2015 aanmelden? Stuur dan een mail naar info@debloemerie.nl of informeer hiernaar in de winkel.

Verder verzorgt de Bloemerie voor bedrijven zogenaamde bloemen- en/of plantenarrangementen, waarbij er wekelijks, tweewekelijks of maandelijks nieuwe bloemen en/of planten aangepast op het seizoen geleverd worden. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld als particulier een bloemenabonnement aan iemand cadeau te geven. “We bezorgen dan bijvoorbeeld elke laatste vrijdag van de maand gedurende een heel jaar een mooi boeket, of bloemstuk”, aldus Getty.
Uiteraard ontbreekt het bruids- en rouwwerk niet. Volgens Janet is het rouwwerk eigenlijk het mooiste stukje van hun werk. “Het is zo waardevol dat je het verhaal van mensen over de overledene kunt verwerken in een bloemstuk”, vertelt Janet. Soms worden er persoonlijke dingen in verwerkt die de nabestaanden zelf aandragen en die karakteristiek waren voor de overledene. “Het blijft heel speciaal om dit te mogen verzorgen”, besluit Getty.

Kwaliteit hebben Getty en Janet hoog in het vaandel staan. Elke dag worden er verse bloemen ingekocht via twee lijnrijders uit Rijnsburg. De planten kopen ze in via de groothandel bij de veiling in Ede. “We zoeken de planten zelf uit en houden hierdoor alles zelf in de hand”, vertelt Getty. Regelmatig bezoeken ze beurzen in binnen- en buitenland. “Je moet op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen op het gebied van accessoires en dergelijke, we proberen altijd om net iets anders in huis te hebben dan de doorsnee winkel”, legt Janet uit. Dit kost ons veel vrije tijd, maar is zeker de moeite waard, zo blijkt uit de positieve reacties van onze klanten.

Elk derde weekend van november organiseert de Bloemerie haar Candle-Light avonden. De winkel is dan helemaal klaar voor de kerst. Het is de bedoeling dat de bezoekers op deze manier ideeën op kunnen doen voor een sfeervolle kerst.
Hierbij nodigen Getty en Janet de lezers van harte uit om deze avonden te bezoeken.

Op vrijdag 14 november tussen 19.00 en 21.30 uur en op zaterdag 15 november vanaf 18.00 tot 21.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te nemen in de verrassend aangeklede winkel van De Bloemerie!

Ben je na dit interview nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal mogelijk is? Voor actuele informatie kun je terecht op de website www.debloemerie.nl en via de Facebook pagina.