- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Uitgelicht: VerzinHet

verzinhet-marian-waanders-m“Volgens mij ben ik met de camera in de hand geboren……” Marian Waanders-van der Kolk is het gezicht achter VerzinHet. Zij is sinds 2011 zelfstandig ondernemer. VerzinHet is actief op een drietal gebieden: fotografie, webdesign en vormgeving. Daarnaast werkt Marian één dag in de week als docent en onderwijsontwikkelaar bij de Fotovakschool te Apeldoorn. Marian heeft verschillende studies achter de rug. “Na mijn Havodiploma heb ik een jaar de kunstacademie ArtEZ gevolgd, maar dat was toch niet helemaal mijn ding. Vervolgens ben ik bij een fotograaf aan het werk gegaan en daarnaast studeerde ik in deeltijd af aan de Fotovakschool als allround vakfotograaf. Na nog wat omzwervingen heb ik uiteindelijk ook mijn diploma 1e graads Docent Beeldende Kunst en Vormgeving gehaald”. Marian kan dus met recht stellen dat ze over een uitgebreid CV beschikt!

Het lesgeven aan aankomend collega-fotografen ervaart Marian als zeer inspirerend, het is erg leuk om met enthousiaste mensen bezig te zijn en je leert altijd weer van elkaar. De Fotovakschool te Apeldoorn is een particuliere opleiding, Marian geeft voornamelijk les aan de Mbo-leerlingen. “Je hebt de hele dag met dezelfde groep studenten te maken, ’s ochtends begin je met een stukje theorie, daarna gaan we samen de stad of de studio in. Vervolgens een korte evaluatie en ten slotte weer een stukje praktijk”.  Ondanks het plezier dat ze hierin heeft, zou ze dit werk niet fulltime willen doen. “Je raakt behoorlijk betrokken bij de studenten en neemt dat toch allemaal mee naar huis” aldus Marian.

Per 1 augustus 2011 heeft Marian zich met VerzinHet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
De belangrijkste activiteiten zijn fotografie, webdesign en vormgeving. Marian vertelt: “Vaak zie je dat het één aansluit op het ander. Zodra een bedrijf haar website wil vernieuwen komen ook andere zaken aan bod. Past de huisstijl nog wel bij de identiteit van de organisatie of wordt het tijd voor een nieuw of gerestyled logo? Meestal worden er nieuwe foto’s gemaakt waarbij ik probeer om de bedrijfskleuren en/of bedrijfs-identiteit in de foto’s terug te laten komen.” Natuurlijk kan men bij VerzinHet ook terecht voor het maken van nieuwe banners voor websites in reeds bestaande huisstijlen. Dit geldt ook voor overige aanpassingen aan websites. Het enige waar Marian zich niet aan waagt, is het schrijven van teksten.

verzinhet04 verzinhet03 verzinhet02 verzinhet01

Wat de fotografie betreft is VerzinHet op allerlei vlakken actief. Dit variëert van het maken van familieportretten, newborn, newmama tot reclamefotografie, productfotografie et cetera. Zo werkt Marian ondermeer voor de Markelose ondernemers Buro Compagner, Herberg de Kemper en Maarkelse Zoetigheden.

Onlangs heeft ze samen met resp. Boekhandel Prins en Welkoop Markelo speciale acties op touw gezet. Op vrijdag 3 oktober en zaterdag 4 oktober kon je je huisdier als een echte diva laten portretteren bij Welkoop Markelo. En tijdens de Kinderboekenweek konden de kinderen op woensdagmiddag bij Boek en kantoorvakhandel Prins op de foto. Marian concludeert: “Dit waren mooie acties om elkaar als Markelose ondernemers onderling voort te helpen!”

verzinhet05Vanuit haar expertise als fotografe wordt Marian soms benaderd door mensen met de vraag om ze op weg te helpen met hun nieuwe camera. “Meestal ga ik dan met hen de natuur in om ze ervan bewust te maken wat ze met hun nieuwe camera kunnen. Ik trek daar gemiddeld twee dagdelen voor uit. Na het eerste deel geef ik de mensen een opdracht mee die we dan achteraf evalueren. Dus ook voor een cursus op maat kan men bij mij terecht!”

De technologische ontwikkelingen op het gebied van fotoapparatuur gaan razendsnel. Mede doordat alles nu gedigitaliseerd is zijn er steeds meer amateurfotografen actief. Dat is prachtig, maar zorgt ook voor concurrentie. Een goede fotograaf maakt volgens Marian het verschil door zijn/haar vakmanschap en creatieve ideeën.

Binnen een aantal jaren hoopt Marian de beschikking te hebben over een eigen studio van waaruit ze haar werkzaamheden kan verrichten. Familieportretten maakt ze nu vaak op locatie bij de Dutch Music Barn aan de Groenlandsdijk te Markelo. “Een prettige ruimte die te huur is voor diverse doeleinden, waaronder als studio”. Een eigen permanente (betaalbare) ruimte dichtbij de kern van Markelo zou nog idealer zijn. Dus mocht u als lezer nog een ruimte over hebben, geef dit dan door aan info@verzinhet.nl.

Als startende ondernemer moet je volgens Marian gewoon beginnen als het goed voelt! “Zie niet teveel beren op de weg, soms moet je gewoon ervaren hoe het gaat. Voor naamsbekendheid begin je lokaal en daarvoor is onsMarkelo een geweldig initiatief. Zorg er als bedrijf ook voor dat je een goede actuele website hebt die online vindbaar is en goed werkt op tablets en smartphones. Je website is immers je beste visitekaartje”, besluit Marian.

Meer weten over de mogelijkheden die VerzinHet fotografie, webdesign en vormgeving biedt?
Klik hier voor de website: www.VerzinHet.nl
Klik hier voor de Facebookpagina en blijf op de hoogte: www.facebook.com/VerzinHet