- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Uitgelicht: 2impressU

2impressu-profielDoen waar je hart ligt”

2ImpressU maakt unieke creaties in bruids- en gelegenheidskleding. Vijf jaar geleden zijn Nicolette Luttikholt en Anja Olthof voor zichzelf begonnen. Hun passie, liefde voor het vak en jarenlange ervaring staan garant voor de mooiste dag van je leven!

Toen de collega’s Anja en Nicolette bij hun toenmalige werkgever door de curator het ontslag werd aangezegd, twijfelden ze geen moment. Anja : “We keken elkaar aan, zijn meteen met het thuisfront in overleg gegaan en hebben de sprong in het diepe gewaagd.” Een behoorlijke stap in een financieel onzekere tijd. Maar met een gezamenlijke bagage van meer dan duizend bruidsjurken zeker geen onbezonnen sprong.

Voorwaarde voor Anja en Nicolette was dat ze alles bij hun eigen onderneming zelf in de hand willen houden. Er worden dus geen (bijna) kant-en-klare bruidsjurken uit China  of Thailand aangekocht, zoals bij de reguliere bruidshuizen vaak het geval is. “Op zich is daar niks mis mee, want in die landen worden hele mooie jurken gemaakt” , legt Anja uit. “Maar wij bieden onze klanten echt maatwerk, je kunt elk detail zelf uitkiezen en daarnaast kan de bruid bij ons terecht voor lingerie, schoenen, kousen en sieraden. Kortom voor het totaalpakket!”. En dat is waarin 2ImpressU zich onderscheidt van haar concurrenten.

schoenen-2impressuNicolette en Anja zijn begonnen in een appartement van een familielid aan de Stationsstraat. Inmiddels zijn ze alweer drie jaar actief vanuit hun mooie pand aan de Pr. Irenestraat 26 te Markelo. De eerste jaren heeft 2ImpressU met name de zakelijke markt bewerkt. Winkels in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië verkopen de creaties van 2ImpressU. “De exclusiviteit moet echter wel gewaarborgd blijven, daarom is aan elk verkooppunt een regio verbonden”, vertelt Nicolette.

Inmiddels kunnen ook particulieren rechtstreeks bij 2ImpressU terecht. “Het liefst wel op afspraak”, legt Anja uit. “Op die manier hebben we alle tijd voor de klant en daar trekken we ook gerust een uur of twee, drie  voor uit. Wij zeggen altijd: als je hier je jurk uit komt zoeken dan begint hier je bruiloftsfeestje. Ook al vindt de bruid de eerste jurk meteen super, dan nog staan we erop dat ze tien jurken meer past, zodat ze echt zeker weet wat ze wil. Je koopt immers geen brood, zo’n jurk is een hele uitgave en dat moet gewoon goed en leuk zijn. Een afspraak is altijd geheel vrijblijvend.
Een groot pluspunt bij dit bedrijf is de levertijd. “Als het nodig is, kunnen we binnen twee weken een jurk vervaardigen, bij anderen spreek je toch vaak over 6 – 8 maanden”, legt Nicolette uit. “En qua prijs zijn wij met onze unieke jurken absoluut niet duurder dan andere bruidshuizen.”

Gemiddeld zijn er ruim 60 jurken waar mensen een keuze uit kunnen maken en naar hartenlust zelf mee kunnen combineren. Elk jaar in januari beginnen Anja en Nicolette aan de nieuwe collectie van circa 40 stuks. Deze worden in juni op de beurs te Düsseldorf aan de zakelijke markt gepresenteerd. “Inspiratie krijgen we van nieuwe stoffen, we voelen ons dan net kleine kinderen in een snoepwinkel”, vertelt Anja. Met de nieuwe ideeën gaan ze meteen achter de tekentafel aan de slag.

mode-2impressu bruiden-2impressuNaast bruidskleding kan men hier ook terecht voor gelegenheidskleding. Vaak mogen ze zusjes van de bruid verwelkomen, bruidsmoeders, getuigen et cetera. Ook dames die een huwelijksjubileum te vieren hebben weten hen te vinden. In combinatie met een mooie creatie van 2ImpressU kan er voor de mannen een bijpassende stropdas gemaakt worden.

Het leukste aan hun vak vinden Anja en Nicolette het eindresultaat. “’s Ochtends helpen we de bruid thuis aankleden, het blijft altijd een speciaal moment om de bruid te zien in haar droomjapon!”

Een mooie droom van de dames is om ooit Koningin Maxima nog eens te mogen kleden. Ze hebben haar al eens aangeschreven en kregen anderhalve week later een hele leuke brief terug, maar helaas nog zonder resultaat. “Maar we geven niet op en gaan het heus nog een keer proberen” roept Anja enthousiast.
Ank Bijleveld, commissaris van de Koning, heeft al meerdere keren een creatie van 2ImpressU gedragen tijdens officiële gelegenheden zoals bij de kroning van Koning Willem Alexander en met Prinsjesdag. Dit geldt ook voor een aantal ministersvrouwen.

Vorig jaar was 2ImpressU ook van de partij tijdens het Trend Event te Markelo. Daar is een bruidsjurk verloot, de gelukkige winnares trouwt  op 12 december 2014. Op 25 maart 2015 is het volgende Trend Event en daar is 2ImpressU uiteraard ook aanwezig. Binnenkort nemen ze deel aan het Meet & Geniet Ladies Event op 10 november 2014 te Winterswijk (de woonplaats van Nicolette). 

Elke eerste zaterdag van de maand organiseert 2ImpressU een open huis. Hierbij willen Anja en Nicolette iedereen van harte uitnodigen om eens geheel vrijblijvend een kijkje te komen nemen. Nogmaals: iedereen is van harte welkom ook al ben je niet specifiek naar iets op zoek. Daarnaast kan men voor actuele informatie terecht op de website www.2impressu.nl en via de Facebook pagina.

Let op
: aanstaande zaterdag organiseert 2ImpressU weer een Open Huis. Heb je interesse of ben je nieuwsgierig? Kom langs van 10.00 uur tot 17.00 uur aan de Prinses Irenestraat 26

7475 BW Markelo