- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Iris Zwienenberg wint tweede wedstrijd KNHS Hartog Lucerne Trophy

10929228_508337629308556_5414453634246495674_nDe Markelose Iris Zwienenberg won zaterdag de tweede wedstrijd van de KNHS Hartog Lucerne Trophy met haar pony Bora-Bora. Van jurylid Bianca Schoenmakers kreeg Iris diverse complimenten over de wijze waarop zij met haar pony het parcours rijdt en van tevoren bedenkt hoe zij dit zal gaan doen. Hierdoor kan Iris snelheid opbouwen en foutloos blijven. Er was een flink Z-parcours opgesteld waar vooraf tijdens het parcours lopen,  uitleg bij werd gegeven. Na de wedstrijd werd het geheel nogmaals besproken zodat de ruiters er ook veel van konden opsteken. De derde wedstrijd staat voor zaterdag 31 januari gepland in Balkburg.

De KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2015 is een springcompetitie voor pony’s op Z-niveau, die bestaat uit een reeks van verschillende competitiewedstrijden. Het belangrijkste doel van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy is het bevorderen van een betere doorstroming naar de klasse ZZ en de KNHS-Roelofsen Jeugd Competitie.

Startgerechtigd in deze competitie zijn ruiters en amazones die in 2015 niet ouder zijn dan 16 jaar en met een D-pony tenminste zijn opgenomen in het springen klasse Z + 2. Indien een combinatie reeds heeft deelgenomen aan de klasse ZZ is deze uitgesloten van deelname aan de KNHS-Hartog Lucerne Trophy.