- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Prominente rol Markelo in Ronde van Overijssel

20110506_ronde3

20110506_ronde3Markelo krijgt een prominente plek tijdens de Ronde van Overijssel 2015. Markelo is komend jaar het zogenaamde “Dorp van de Ronde”. Eerder viel deze eer te beurt aan Tubbergen en Vriezenveen. De internationale wielerkoers wordt dit in 2015 verreden op vrijdag 1 mei voor de vrouwen en zaterdag 2 mei voor de mannen. In aanloop naar de Ronde van Overijssel wordenin Markelo diverse activiteiten georganiseerd. Zo zal op donderdag 5 maart een wielercafé worden georganiseerd in Markelo en zal ook het jaarlijkse persmoment van de koers in Markelo plaatsvinden.

Burgemeester Ellen Nauta reageerde blij verrast. “Ik heet de Ronde van Overijssel van harte welkom in onze mooie gemeente”, laat ze weten. “Het is een hele eer dat Markelo dit jaar de ‘Rondeplaats’ mag zijn van dit wielerspektakel. De fietsers wens ik veel succes en ook allen die bij de Ronde betrokken zijn op welke manier dan ook.” Dat het succesvolle dagen gaan worden lijkt volgens burgemeester Nauta wel vast staan. “Het is een speciaal evenement en zal vast en zeker veel publiek trekken. De gastvrijheid van onze mensen, winkeliers en ondernemers zal ongetwijfeld goed bevallen en hopelijk uitnodigen om Hof van Twente vaker te bezoeken. Wij zien uit naar 1 en 2 mei!”

Op dit moment wordt nog gekeken of het ook haalbaar is om op zaterdag 2 mei een jeugdwedstrijd in Markelo te organiseren, voorafgaand aan de passage van het mannenpeloton.