SC Markelo wacht zware klus na 9e nederlaag

De situatie voor Sportclub Markelo in de derde klasse B, wordt met de week zorgwekkender. Opnieuw moest het keurkorps van trainer Arno Leppink een nederlaag slikken. De negende alweer in tien gespeelde competitiewedstrijden. Dit keer was Activia, op bezoek aan de Endemansdijk, met 1-2 te sterk. De Markeloers speelden een wedstrijd die het dit seizoen al vaker heeft gespeeld. Het gemis van bepalende spelers word gecompenseerd door een meer dan voortreffelijke werkhouding, maar aan het eind van de rit, staat de ploeg toch met lege handen. Ook tegen Activia begon SC Markelo goed en geconcentreerd. Een doelpunt van Ferdi Pinkert in de 12e minuut zorgde op dat moment dan ook voor een verdiende voorsprong.

20141123_markelo2

In de 25e minuut leek de ploeg uit Twello uit de eerste de beste mogelijkheid op gelijke hoogte te komen, maar de toegekende strafschop werd door Henri Vruwink op een fantastische manier gestopt. Met de 1-0 voorsprong voor SC Markelo werd uiteindelijk op vrij éénvoudige wijze de rust gehaald.

In het begin van de tweede helft leek er nog steeds geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Het gaf weinig kansen weg en af en toe was er een kleine mogelijkheid op een tweede treffer. Maar naar mate het tweede bedrijf vorderde, moesten de Markeloers  steeds verder achteruit. Toch bleven echte grote kansen uit en was de ploeg uit Twello zeer slordig met de mogelijkheden. In de 77e minuut viel een bal toevallig goed voor de spits van Activia die met een droge knal, Vruwink  kansloos liet. De thuisploeg wist dat met slecht één punt de ploeg niets opschoot en dus probeerde de Markeloers in de slotfase alsnog een nieuwe voorsprong te pakken. Die leek er ook te komen, maar een kopbal van Steven Bloemen in de 90e minuut ging rakelings over.

Het duel leek te gaan eindigen in een puntendeling, maar in de 5e minuut van de blessuretijd ging Activia alsnog met de volle buit naar huis. Balverlies op het middenveld gaf een vrije doortocht voor de rechtsbuiten van Activia, die de bal vervolgens keurig voorgaf, waarna de spits van Activia de bal achter Vruwink werkte. Aangeslagen verlieten de spelers het veld. Opnieuw was er keihard geknokt, maar wederom waren er geen punten.