Markel-Up steviger op 2e plek

Voor de heren van Markel-Up stond vrijdagavond de topper tegen nummer 3 in de competitie Apollo 8 uit Borne op het programma. Alle mannen waren fit, ook routinier Henk Veltkamp was begon na blessureleed weer in de basis. Markel-Up begon sterk en won de eerste twee sets beide met 25-18. In de derde set begon de Markelose motor wat te haperen. Ondanks hard werken ging de set met 20-25 naar Borne. De vierde set dreigde eenzelfde verloop te krijgen. Een tactische wissel van coach Han Schreurs bracht echter de ommekeer, waardoor de setwinst met 25-18 naar Markel-Up ging.

De heren van Markel-Up begonenn scherp en zetten de tegenstanders al snel onder druk. De tweede set vertoonde een zelfde verloop. Koud in het veld liet Bert Jan Slaghuis direct zien wat Markel-Up in huis heeft. Een snoeiharde aanval liet zien dat de spelers uit Borne een zware avond zouden krijgen. Het initiatief lag volledig aan de Markelose zijde. Met veel servicedruk wisten ze de tegenstander onder druk te zetten. Tom Dennissen speelde als jongste speler in het veld een uitstekende wedstrijd en scoorde een aantal mooie punten.

In de derde set kreeg de tegenstander kreeg vat op de service en kwam beter door de Markelose defensie heen. Ondanks het inbrengen van ervaren krachten als Joost Wissink en Martin Paalman kon de tegenstander veel druk zetten. Met name aan de buitenkant waar spelverdeler Bart Schreurs als kleinste man van het veld weinig kans had tegenover de lange buitenspeler. Hij ging dan ook in de vierde set naar de kant en diagonaal aanvaller Tom Nijmeijer nam die positie over. Ondanks het feit dat Tom geen spelverdeler is, bracht hij de ballen goed aan het net, waardoor Markel-Up veel aanvalsdruk kon uitoefenen. Hierdoor kwam de tegenstander er niet meer aan te pas.

Dankzij de zege op Apollo 8 hebben de heren van Markel-Up de 2e positive verstevigd en staan ze 4 punten achter koploper Vosta. Vrijdag 14 november staat de derby in en tegen het Goorse Dynamiek op het programma,