- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Ierse groep The Kilkennys eind november weer in Markelo

In navolging tot het succesvolle optreden in 2013 heeft De Haverkamp de Ierse volksmuzikanten van The Kilkennys wederom weten te strikken voor een optreden in Markelo. Op 30 november krijgen klassiekers als Whisky in the Jar en The Wild Rover een totaal nieuw leven in de bewerking van The Kilkennys. De vier jonge muzikanten bewijzen de populariteit van de Ierse muziek en krijgen zelf hierdoor ook te maken met toenemende populariteit. Zo deelden ze het podium met iconen als Shane McGowan van The Poques en Mumford & Sons. De voorverkoop voor het concert in Markelo is inmiddels van start gegaan.

kilkennys

The Kilkennys bestaan ongeveer 10 jaar en staan gemiddeld 5 keer per week op de planken en startten hun carrière oorspronkelijk onder de naam Uisce Beatha. Tijdens hun tournees rond de wereld ontdekten ze echter al snel dat er meerdere bands onder deze naam actief waren. En daarom herdoopten ze zichzelf tot The Kilkennys als eerbetoon aan de streek waar ze opgroeiden. De groep bestaat momenteel uit banjospeler en zanger Dave Cashin (29), mandolinespeler en gitarist Robbie Campion (26), percussionist en drummer David Long (24) en bassist Tommy Mackey (28).

Het optreden op zondag 30 november bij zalencentrum De Haverkamp begint om 18.00 uur, de zaal is om 17.00 uur open. Kaarten zijn in de voorverkoop bij De Haverkamp verkrijgbaar voor € 15,00 per stuk. Reserveren kan per mail of telefonisch via  0547-361292.