- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Junioren en senioren GV Markelo succesvol bij Overijssels Kampioenschappen

Met op onderdelen 3 maal een zilveren plek en 1 maal een bronzen plek kunnen de deelnemende junioren en senioren van de Gymnastiekvereniging Markelo terugkijken op een succesvol Overijssels Kampioenschappen toestelspringen. Om in een zo hoog mogelijke lijn te kunnen deelnemen is evenals vorig jaar de samenwerking gezocht met de Diepenheimse Gymnastiek Vereniging (DGV). Er werd door zowel de junioren als de senioren uitgekomen in de C-lijn. De junioren behaalden op de onderdelen tafel-minitramp en pegasus-minitramp een zilveren mediale en op het onderdeel pegasus-plankspringen werd het brons in de wacht gesleept. De senioren wisten op het onderdeel tafel-minitramp eveneens een zilveren plek te behalen.

Junioren GV Markelo DGV Diepenheim

De ploeg van de junioren tot 16 jaar bestond uit Jente ten Donkelaar, Lotte Warmelink, Lotte Borghuis en Demi Scholten (allen van GV Markelo), Deborah Quee, Elke Groot Hulze, Romee Scholten en Lisette Averdijk (allen DGV) en Kim Wijnen, geleend van Excelsior Goor. Naast de medailles op de diverse onderdelen werd de groep 4e overall, door een helaas verkeerd uitgevoerde sprong bij het minitramp springen.

3e plaats plank-pegasus

De senioren kampten met blessures, maar Dionne Eijsink, Marloes de Jonge, Lisette Goorhuis, Joyce Onijs, Melanie Dreteler van DGV en Nathalie Bieshaar van GV Markelo wisten wel 2e te worden bij het onderdeel minitramp-tafelspringen. Door het uitvallen van Iris ter Kulve deed ook trainster van DGV Monique Scholten mee. Ondanks deze verschuiving werd de groep uit Markelo en Diepenheim 4e bij plank-pegasus en airtumbling. Bij airtumbling en tumbling werd de groep versterkt door Lotte Warmelink, Jente ten Donkelaar en Lotte Borghuis van GV Markelo. Bij de minitramp en minitramp-pegasus waren ze goed voor een 5e plaats in het algemeen klassement. Bij laatste en zwaarste onderdeel tumbling kwamen ze helaas niet verder dan een 6e plaats.

2e plaats tafel-minitramp