- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Leerlingen groep 6 maken kennis met instrumenten

Sinds eind september maken alle groepen 6 in Markelo kennis met instrumenten tijdens de Instrumentencarrousel. Gedurende een periode van 6 weken krijgen de leerlingen les van één of soms twee vakdocenten van de muziekschool Hof van Twente. Deze docenten zorgen voor het materiaal en zijn inhoudelijk verantwoordelijk, ze rijden met een auto vol instrumenten naar de verschillende scholen. In totaal doen 22 groepen 6 uit Hof van Twente mee aan het project dat tot doel heeft om kinderen te laten ontdekken hoe het is om een instrument te bespelen. In de week van 3 (voor sommige scholen 10) november zal de afsluiting plaatsvinden, waarbij aan het eind van de 6e les ouders en andere belangstellenden een kijkje komen nemen bij de les en de leerlingen hun vorderingen kunnen laten horen.

WP_20140922_005

De lessen van de Instrumentencarrousel kunnen worden aangeboden dankzij CuBaHof, Rabobank Centraal Twente en Rotary Rijssen en Schipbeek Bathmen. De muziekverenigingen Fanfare Markelo, Harmonie Diepenheim, Amuzant Hengevelde, Drumfanfare Delden, Amicitia Delden en Apollo Goor werken mee aan het project. Zij leveren instrumenten en zullen, indien mogelijk, helpen tijdens de lessen.

WP_20140922_003

In Hof van Twente kozen negen scholen voor de gitaar als instrument om kennis mee te maken. Daarnaast zijn er vijf strijkorkesten met daarin violen en celli. Vier scholen kozen voor de koperblaasinstrumenten: hoorns, trompetten en trombones en vier scholen voor houtenblaasinstrumenten: klarinetten, saxofoons en dwarsfluiten. In februari zal een 2e ronde volgen van zes weken waar de leerlingen weer een ander instrumenten kunnen kiezen.