- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Co Spannenburg te gast in Portret

Co Spannenburg is zondag 26 oktober te gast in het programma “Portret” van Hofstreek FM. Tussen 11.00 en 12.00 uur vertelt de inwoonster van Markelo over haar leven. Tussendoor wordt door haar zelf uitgekozen muziek gedraaid.

20141017Co Spannenburg

Co is geboren in Zwolle en heeft daar haar jeugd doorgebracht. Ze was van jongs af aan in de ban van literatuur en poëzie. Een studie Nederlands kon dan ook niet uitblijven. Na haar studie vond ze werk bij een reclamebureau, waar zij de man van haar dromen vond. Het bleef niet bij dromen alleen, ze trouwden en na enkele jaren, in 1980, vertrokken zij naar Amerika waar haar man ging werken als vice-president reclame en marketing voor Grolsch. Haar studie Nederlands bood haar geen baan in Amerika, terwijl Co wel zelf graag aan het werk wilde. Ze startte met een opleiding grafische vormgeving en ging in Georgia aan het werk als vormgeefster.
In 1991 kwamen ze terug naar Nederland, waar haar man een idyllisch huis vond aan de voet van de Herikerberg in Markelo. Terug in Nederland ging Co lesgeven aan het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Naast haar werk begon ze in 1998 met het volgen van yogalessen en ging ze naar de AKI in Enschede waar ze een opleiding Gemengde Media deed. In 2004 studeerde ze daarop af. Enthousiast geworden door de yogalessen begon ze in 2002 met een yoga-docentenopleiding in Amsterdam.
Vanuit haar huis geeft ze nu yogalessen en staat spiritualiteit, bewust leven vanuit je hart en de liefde centraal in het leven van Co. Ook studeren, groeien en autonoom in het leven staan, zijn aspecten die helemaal bij haar horen. Deze onderwerpen komen dan ook zeker aan bod in Portret op zondag 26 oktober a.s. van 11.00 tot 12.00 uur bij Hofstreek FM. Het programma wordt maandag 27 oktober herhaald van 20.00 tot 21.00 uur.
Hofstreek FM is te ontvangen op 107.6 FM en op 107.0 FM (Markelo) in de ether en op 104.1 FM op de kabel in de hele Hof van Twente. Via real stream audio op internet via www.hofstreek.nl. De presentatie is in handen van Vera Arentsen