- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Veel vragen over overstap naar Caiway

campagne_beeld_smallBij inwoners uit Markelo die nu klant zijn bij Ziggo zijn veel vraagtekens ontstaan naar aanleiding van het bericht dat het abonnement bij Ziggo per eind december automatisch wordt beeindigd omdat netwerkbeheerder Cogas de samenwerking met Ziggo per die datum heeft beëindigd. Markeloërs die nu nog een abonnement hebben bij Ziggo moeten voor 1 januari 2015 zelf actie ondernemen willen ze na 31 december nog gebruik maken van de kabel. Een aantal vragen die bij de redactie van Maarkelsnieuws.nl zijn binnengekomen hebben wij doorgestuurd naar Caiway. Een medewerker van Caiway heeft inmiddels gereageerd.

Zo vragen veel mensen zich af ze de bestaande apparatuur nog kunnen blijven gebruiken. Volgens communicatiecoördinator Massela Post van Caiway kunnen de huidige Ziggo abonnees bij een overstap naar Caiway de digitale televisie apparatuur die men nu heeft ook kan blijven gebruiken bij Caiway.

Het normale digitale zenderpakket, inclusief Hofstreek Radio en Televisie, blijft gelijk. Maarkelsnieuws.nl merkte op dat Sport 1 Go wel af te nemen is via Ziggo, maar niet via Caiway. Post bevestigt dat Sport 1 Go niet beschikbaar is via Caiway. “Wel zullen HBO Go en Fox Sports Go in het 1e kwartaal van 2015 beschikbaar zijn,” aldus Post.

Op de vraag of men verplicht is over te stappen naar Caiway gaf Post aan dat de huidige Ziggo klanten vrij zijn om over te stappen naar Caiway of een andere provider. Bij andere providers kan worden gedacht aan KPN, Vodafone, XS4ALL of andere aanbieders via ADSL. Caiway is naast aanbieder over de reguliere kabel ook de exclusieve aanbieder van glasvezeldiensten over het Cogas netwerk.