- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Tevredenheid overheerst bij bezoek Hofpolitiek aan Markelo

20141010gemeente2

Burgemeester Ellen Nauta, wethouders Harry Scholten en Wim Meulenkamp en vele raadsleden waren vanmiddag te gast in Markelo op uitnodiging van een aantal lokale stichtingen en verenigingen. De middag begon in Het Beaufort, waar voorzitter Harry Knuiman in zijn inleiding aangaf tevreden te zijn met de huidige subsidie die Het Beaufort ontvangt, maar ook dat hij hoopte dat de gemeente het monumentale gebouw zelf in eigendom zou blijven houden. Knuiman maakte van de gelegenheid gebruik om de nieuwe huisstijl en website van Het Beaufort officieel te presenteren. Na toespraken van Erna Böhnke namens de OVM en André Vasters namens de Dorpsraad vertrok het gezelschap voor een wandeling langs een aantal plekken in de Markelose Dorpskern.

20141010gemeente2

Aansluitend op de inleiding in Het Beaufort vertrok men naar Sporthal De Haverkamp met onderweg nog een tussenstop met uitleg over de Kunstroute door de Kunststichting Markelo. In de sporthal kreeg iedereen een toelichting van voorzitter Tempelman over de volgens hem mooiste accommodatie in zijn soort. Ook de voorman van de inmiddels al weer 25 jaar bestaande en onlangs verduurzaamde sporthal was tevreden over de samenwerking met de gemeente, maar hij wees ook op het mogelijk wegvallen van vaste huurders, waardoor de exploitatie lastiger zou worden.

20141010gemeente3

Na een tussenstop bij de Molen van Buursink met toelichting door de stichting en tussenstop op het Burgemeester De Beaufortplein waarin door Dorpsraad en OVM de zorgen werden geuit over de huidige en toekomstige leegstand rondom het plein werd een bezoek gebracht aan de werkplek van de Stichting Heemkunde Markelo in de Martinushof. Door voorzitter Leferink werd daar een presentatie gehouden over de vereniging en het vele werk dat wekelijks door een grote groep vrijwilligers op die plek wordt verzet.

20141010gemeente4

Vervolgens werden de knelpunten in en rondom de Grotestraat toegelicht tijdens een wandeling langs het de locatie Kistemaker, het leegstaande pand van Bill’s Bar en de Cobercofabriek dat gekscherend al werd omgedoopt tot “Meulenkampplein”, waaruit bleek dat men het erg eens was met het voorstel tot aankoop en sloop van het gebouw.

Het laatste bezoek werd door de groep gebracht aan museumboerderij Eungs Schöppe en het naastgelegen Infocentrum Markelo, de voormalige VVV. Voorzitter Arend Averink wees in een toelichting bij dit gebouw op de vele bezoekers die in de zomer dagelijks nog binnen zijn geweest, waarmee hij liet zien dat er in Markelo wel degelijk behoefte is aan deze toeristische informatievoorziening.

De betrokken stichtingen en politici vonden het in ieder geval prettig om op deze informele wijze in Markelo te komen, waarbij ook terloops aandacht werd gevraagd voor diverse zaken die spelen in Markelo. De middag werd afgesloten op de plek waar men ook begon, Het Beaufort.