- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Gezin uit Markelo geholpen dankzij kinderpostzegels

20140926 postzegels

Afgelopen woensdag is de Kinderpostzegelactie 2014 van start gegaan. Met de opbrengst worden wereldwijd projecten ondersteund waarin de bescherming en ontwikkeling van kwetsbare kinderen centraal staan. De Stichting Kinderpostzegels ondersteund ook kinderen in Nederland. Zo heeft de familie Ridha – een gezin uit Markelo met 5 kinderen, waaronder 3 pleegkinderen – weer even lucht gekregen dankzij de bijdrage van de stichting van € 15.000 om de verbouwing aan hun huis af te maken. Nadat de buitenkant af was, was het geld voor de binnenkant op. Voor de buitenzijde hadden de kinderen hun volledig spaarrekeningen ook al opgeofferd. De bank wilde geen extra hypotheek geven, waarop door de Stichting Jarabee – die de pleegzorgbegeleiding verzorgd – fondsen werden aangeschreven. De Stichting Kinderpostzegels vond het verhaal zo schrijnend dat men de bijdrage beschikbaar wilde stellen.

20140926 postzegels
Kinderpostzegels 2014

 

De familie Ridha koos in 2007 om pleeggezin te worden. Khalil en Margret werden na een periode van selectie en training voor de keuze gesteld om in plaats van één kind een tweeling van bijna 3 jaar op te nemen. Ondanks de krappe behuizing werd aan het verzoek voldaan. In 2011 verloor een vriendin van de familie het leven en liet haar 14-jarig dochter Milda na, opgevoed zonder vader of verdere familie. Milda had geen familie in Nederland, haar moeder was in 1994 gevlucht uit Iran. Nadat haar tante geen verblijfsvergunning kreeg moest voor haar een pleeggezin worden gezocht, in de tussentijd verbleef ze bij de familie Ridha. Daar wilde ze graag blijven en ze werd vervolgens opgenomen in het gezin.

De huisvesting werd hierdoor een probleem, er waren onvoldoende kamers voor de 5 kinderen. Zoon Daan stond zijn kamer af en sliep vervolgens 2 jaar bij zijn ouders op de kamer. Margret en Khalil vonden niet dat deze situatie langer kon en onderzochten de financiële mogelijkheden. De bank wilde niet meewerken aan een extra hypotheek. Khalil was net volledig afgekeurd, omdat zijn longen waren beschadigd door gifgasaanvallen in Irak en het inkomen van Margret was niet voldoende. Fondsenwerving liep in eerste instantie ook op niets uit.

De familie besloot met hulp van familie en vrienden toch te starten met de verbouwing. Hun eigen jongens offerden hun volledige spaarrekeningen op. Nadat de buitenkant af was bleek het geld op en kwam de bouw stil te liggen, terwijl de binnenkant afgewerkt moest worden om ieder kind een eigen plek in huis te geven. Vervolgens werden er door Jarabee opnieuw fondsen aangeschreven en bood uiteindelijk de Stichting Kinderpostzegels de helpende hand.