- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

SV Markvogels breidt aanbod uit met Croquet

20140902 croquet

Nadat het voetbal verdween stond SV Markvogels vrijwel volledig in het teken van Jeu de Boules. Na een uitstapje met pannencurling in 2013 – dat landelijke mediaaandacht kreeg – wil SV Markvogels nu het Croquetspel nieuw leven in blazen. Dit spel was in de jaren ’70 erg populair op cmapings en kan in teamverband of door meerdere individuen worden gespeeld. Croquet is een balsport met als doel als eerste een bal, met behulp van een houten hamer, door poortjes te slaan tot men bij de eindpaal komt. Het is volgens coördinator Henk Veldman de bedoeling dat men naast eenmaal per week Jeu de Boule ook eenmaal per week Croquet zal gaan spelen. “En dat doen we met de huidige leden en hopelijk ook nieuwe leden van de vereniging,” aldus Veldman. Een 1 daags Buurt en Straten toernooi van het Croquetspel zal mogelijk worden georganiseerd in november.

20140902 croquet

 

Bij dit 1 daags toernooi kunnen teams bestaande uit drie personen tegen elkaar strijden. Informatie hierover kan men verkrijgen bij Henk Veldman via h.j.veldman@ziggo.nl of via 06-53880871. Eveneens kan men zich bij hem aanmelden voor het toernooi alsook voor het individuele spel.

Het Croquetspel is tegen geringe onkosten vergoeding en een borgstelling is het beschikbaar ook beschikbaar voor familie en/of buurt feestjes zowel thuis als op locatie.